Finale Olimpijade iz ruskog jezika održano u Nišu

Izvor:   NIS

Finale jedanaeste NIS Olimpijade znanja iz ruskog jezika održano je po prvi put na Filozofskom fakultetu u Nišu, uz podršku kompanije NIS, u okviru programa „Energija znanja“.
(Pobednica Olimpijade je Milica Kostić iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu. Foto: NIS)

Olimpijada znanja iz ruskog jezika, koja je deo zvaničnog kalendara takmičenja Ministarstva prosvete Republike Srbije, u poslednjem krugu takmičenja okupila je 110 učesnika, uzrasta od sedmog razreda osnovne do četvrtog razreda srednje škole iz Srbije, Bosne i Hrecegovine i Crne Gore.

U okviru finala olimpijade najbolji od 700 učesnika prvog kruga takmičenja nadmetali su se u četiri kategorije. Nakon završetka takmičarskog dela, usledilo je proglašenje pobednika, uz svečanu dodelu nagrada i statua najboljima, praćeno nastupom hora Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

Finale Olimpijade iz ruskog jezika održano u Nišu
U finalu Olimpijade se najboljih 700 učesnika prvog kruga takmičenja takmičilo u četiri kategorije.
(Foto: NIS)

Pobednici po kategorijama su: I kategorija: prvo mesto Milica Kostić iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, drugo mesto Nataša Nikolić iz Osnovne škole „Bora Stanković“ u Karavukovu, treće mesto Marija Jakimova iz Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ u Bosilegradu.

II kategorija: prvo mesto Jovana Knežević iz Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju, drugo mesto Staša Karaleić iz Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ u Nišu, treće mesto Lazar Lopušina iz Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju.

III kategorija: prvo mesto Nataša Stanković iz Gimnazije Vrnjačka banja, drugo mesto Iva Stevanović iz XIII beogradske gimnazije, treće mesto Jovana Bugarin iz Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ u Bijelom Polju. 

IV kategorija: prvo mesto Aleksandra Oloanceva iz Gimnazije „Mihajlo Petrović Alas“ u Beogradu, drugo mesto Marija Koteljnikova iz Prve beogradske gimnazije, treće mesto Varvara Jermolajeva iz Gimnazije „Mihajlo Petrović Alas“ u Beogradu.

Apsolutni pobednik Olimpijade je Milica Kostić iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ u Opovu, učenica koja je osvojila najveći broj bodova na takmičenju.

Ova olimpijada znanja organizovana je u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu i Slavističkim društvom Srbije, dok Olimpijade znanja iz ruskog jezika NIS organizuje od 2013. godine, sa izuzetkom 2020. godine, kada takmičenje nije održano usled pandemije.

Kroz program „Energija znanja“ NIS doprinosi  razvoju obrazovanja i poboljšanju uslova za rad u obrazovnim institucija širom Srbije. Između ostalog, NIS je podržao realizaciju projekta dvojezične nastave u Gimnaziji „Jovan Jovanović Zmaj“ i Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Novom Sadu, kao i u Gimnaziji u Aleksincu. NIS je do sada opremio i 23 kabineta za ruski jezik u školama čiji su učenici na Olimpijadama znanja ostvarili zapažene rezultate. Za svoj doprinos razvoju obrazovanja u Srbiji, NIS je prva kompanija dobitnik prestižne „Svetosavske nagrade“ koju dodeljuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...