Struja

Građani neće moći da plate račune

Centar za zaštitu potrošača Forum traži da EPS objavi proizvođačke cene struje

Rekord potrošnje struje u Vojvodini

Tokom februarskog ledenog talasa zabeležena je najveća ikada potrošnja električne energije na području Vojvodine.

Ušteda struje i pad proizvodnje

Za dvanaest dana, koliko je bila na snazi odluka o restrikciji, preduzeća su uštedela 13 odsto struje. Istovremeno, smanjena je i proizvodnja, tako da neka preduzeća u Rasinskom okrugu, koja su imala ugovorene poslove, nisu uspela da odgovore na zahteve klijenata.

Traže smenu direktora zbog bonusa

Na dodatak za rad na hladnoći, koji su dobili zaposleni u EPS, vatrogasci i policajci ne mogu da računaju. Sindikat traži razrešenje direktora TENT zbog datih bonusa

Direktori uzeli pare za rad „na snegu"

EPS na ime nadoknada za rad u teškim zimskim uslovima odvojio oko 400 miliona dinara, ali novac većinom uzeli šefovi i direktori sektora, koji nisu ni videli sneg prethodnih dana, kažu sindikati „Kolubare" i Morave"

Bugarska ponovo izvozi struju

U 1.00 čas u utorak obnovljen je izvoz struje iz Bugarske

Elektrovojvodina piše opomene

Elektrovojvodina obaveštava građane da je od ponedeljka počela sagledavanje stanja uplata i dugovanja.

Novinari u Fukušimi

Japanska elektroenergetska kompanija Tokyo Electric Power (TEPCO) u ponedeljak je drugi put ugostila novinare u oštećenoj Fukušimi Daići, potvrdivši hladno gašenje reaktora u toj nuklearnoj centrali s oko 3.000 radnika.

Inspektori UN ponovo u Iranu

Viši nuklearni inspektori Ujedinjenih nacija stigli su u ponedeljak u Teheran radi dvodnevnih razgovora o iranskom nuklearnom programu, što je druga poseta predstavnika UN u protekle tri nedelje.

EPCG ne planira restrikcije

Crnogorski elektroenergetski sistem stabilno funkcioniše i, uprkos nepovoljnih meteo-uslova, 99,9 odsto potrošača redovno je snabdeveno električnom energijom, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore.