Struja

Novinari u Fukušimi

Japanska elektroenergetska kompanija Tokyo Electric Power (TEPCO) u ponedeljak je drugi put ugostila novinare u oštećenoj Fukušimi Daići, potvrdivši hladno gašenje reaktora u toj nuklearnoj centrali s oko 3.000 radnika.

Inspektori UN ponovo u Iranu

Viši nuklearni inspektori Ujedinjenih nacija stigli su u ponedeljak u Teheran radi dvodnevnih razgovora o iranskom nuklearnom programu, što je druga poseta predstavnika UN u protekle tri nedelje.

EPCG ne planira restrikcije

Crnogorski elektroenergetski sistem stabilno funkcioniše i, uprkos nepovoljnih meteo-uslova, 99,9 odsto potrošača redovno je snabdeveno električnom energijom, navodi se u saopštenju Elektroprivrede Crne Gore.

Bonus za rad na sibirskoj hladnoći

Radnicima EPS-a biće isplaćeno 15 do 20 hiljada dinara dodatka na platu kao nadoknada za rad tokom ledenih februarskih dana.

Privredi ukinute restrikcije struje

“Elektrovojvodina” danas ukida privredi restrikcije električne energije

Do nove godine kilovati po staroj ceni

Struja ove godine neće poskupeti a u nardne dve godine EPS planira poskupljenje od 60 odsto. U EPS-u željno čekaju da od 2015. u Srbiji bude potpuno otvoreno tržište električne energije.

Bugarska obnavlja izvoz struje

Bugarska će obnoviti izvoz električne energije od utorka, 21. februara, najavio je u nedelju direktor Nacionalne električne kompanije Mihail Andonov.

Iran proširuje nuklearni program?

Postoji mogućnost da se Iran priprema da proširi nuklearni program u podzemnoj nuklearki blizu grada Koma, na severu zemlje, objavio je u nedelju britanski BBC

Smanjena potrošnja struje u Vojvodini

Potrošnja struje u Vojvodini opala je u subotu za 3,5 odsto u odnosu na petak i iznosila je 27,6 miliona kilovat časova, saopštila je u nedelju Elektrovojvodina.

Delegacija IAEA otputovala u Iran

Visoka delegacija Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) otputovala je u nedelju uveče iz Beča u Iran gde će tokom dva dana pokušati da doprinese rešavanju problema oko nuklearnog programa Teherana.