Struja

Stabilna proizvodnja struje i uglja u Kostolcu

Proizvodnja struje u Kostolcu u ponedeljak je iznosila 15,1 milion kilovat-časova, a proizvodnja uglja 24.309 tona.

Direktori ćute, radnici traže kazne

Nadležni u Elektroprivredi juče su odbili da dostave spisak svih direktora koji su primili nadoknadu namenjenu fizičkim radnicima za rad na otvorenom u zimskim uslovima

Teheran za razgovore, ne i za pregovore

Iran je spreman da razgovara o svom nuklearnom programu sa velikim silama, ali ne i da pregovara o njemu, izjavio je u utorak portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Ramin Mehmanparast.

Kina pojačava bezbednost nuklearnih elektrana

Kineska nacionalna energetska administracija planira da, posle višemesečnih procena i inspekcija koje su usledile odmah nakon nuklearne katastrofe u japanskoj Fukušimi, poboljša bezdbednost u nuklearnim postrojenjima.

Građani neće moći da plate račune

Centar za zaštitu potrošača Forum traži da EPS objavi proizvođačke cene struje

Rekord potrošnje struje u Vojvodini

Tokom februarskog ledenog talasa zabeležena je najveća ikada potrošnja električne energije na području Vojvodine.

Ušteda struje i pad proizvodnje

Za dvanaest dana, koliko je bila na snazi odluka o restrikciji, preduzeća su uštedela 13 odsto struje. Istovremeno, smanjena je i proizvodnja, tako da neka preduzeća u Rasinskom okrugu, koja su imala ugovorene poslove, nisu uspela da odgovore na zahteve klijenata.

Traže smenu direktora zbog bonusa

Na dodatak za rad na hladnoći, koji su dobili zaposleni u EPS, vatrogasci i policajci ne mogu da računaju. Sindikat traži razrešenje direktora TENT zbog datih bonusa

Direktori uzeli pare za rad „na snegu"

EPS na ime nadoknada za rad u teškim zimskim uslovima odvojio oko 400 miliona dinara, ali novac većinom uzeli šefovi i direktori sektora, koji nisu ni videli sneg prethodnih dana, kažu sindikati „Kolubare" i Morave"

Bugarska ponovo izvozi struju

U 1.00 čas u utorak obnovljen je izvoz struje iz Bugarske