Rudarstvo i metalurgija

KREDIT RTB BORU

Uz pomoć kredita kanadske Agencije za razvoj i izvoz RTB Bor moći će da izgradi novo metalurško postrojenje koje će obezbediti povećanje iskorišćenosti bakra i uvećati iskorišćenje sumpora.

OPŠTINARI ZAUSTAVLJAJU BAGERE U KOLUBARI

Opština Lajkovac preti da će zaustaviti otkopavanje uglja jer joj Elektroprivreda Srbije, odnosno, Rudarski basen Kolubara duguje 200 miliona dinara na ime naknade zbog širenja kopova.

REKORDI U RTB BOR

Na kopovima Rudarsko-topioničarskog basena Bor iskopano 15 % više rude nego lane.

KOLUBARA DOBILA SERTIFIKAT O ZAŠTITI NA RADU

Sigurnost rudara na površinskim kopovima Kolubare je povećana. U ovom delu Elektroprivrede Srbije ispunjavaju standarde koji se odnose na bezbednost i zaštitu na radu, što je potvrđeno i sertifikatom OHSAS 18001.

NAJAVLJENA IZMENA HRVATSKOG ZAKONA O RUDARSTVU

Zbog toga što je dovodio do gašenja firmi koje su radile legalno, hrvatski Zakon o rudarstvu će biti promenjen posle godinu i po po njegovom donošenju

REKORDNA PROIZVODNJA UGLJA

Braneći se od komentara u javnosti da su krivci za nestašicu uglja na stovarištima iz Elektroprivreda Srbije saopštavaju da su od početka godine - zaključno sa septembrom proizveli i isporučili veće količine uglja nego što je bilo predviđeno elektroenergetskim bilansom zemlje.

ULJNI ŠKRILJCI UMESTO SVE SKUPLJE NAFTE

Nafta će biti sve skuplja zbog porasta globalne tražnje, tako da će barel „crnog zlata” dostići cenu, dugoročno, od 102,6 dolara. EU će verovatno kompenzovati niske rezerve prirodnog gasa nekonvencionalnim istraživanjem gasa iz uljnih škriljaca u severnoj Evropi, Poljskoj i Rumuniji

SRPSKA ENERGETIKA I KINESKE INVESTICIJE

Kineske energetske kompanije su, uz podršku vlasti u Pekingu i tamošnjih banaka, krenule u osvajanje Evrope, „krčeći“ put ulaganjem na Balkanu, pre svega u Srbiji ali i u Bugarskoj, Ruminiji, BiH... (foto: delegacija iz Kine kod ministra Škundrića)

ŠKRILJCI KAO PANDAM RUSKOM GASU

U industriji energije ide se ka velikim promenama - trka za dozvolama za proizvodnju gasa iz škriljaca u Evropi je počela kako bi se smanjila energetska zavisnost od ruskog gasa

Prva Prethodna
86/86
Poslednja Sledeća