Rudarstvo i metalurgija

Početak rada železare u prvoj polovini marta

Železara Smederevo planira pokretanje proizvodnje u prvoj polovini meseca marta, nakon dopreme dovoljne količine sirovina

Bogićević pregovara sa Mitalom o smederevskoj železari

Jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Miroslav Bogićević, vlasnik koncerna „Farmakom", pokušaće da nagovori indijskog kralja čelika Lakšmija Mitala da kupi „Železaru Smederevo"

Vladi Srbije se žuri da proda smederevsku Železaru

Kontaktima sa indijskim milijarderom Lakšmijem Mitalom Vlada Srbije praktično je počela da proširuje krug potencijalnih kupaca domaće železare. Prvi konkretan potez koji je pokrenuo državni vrh Srbije bio je razgovor u Beogradu s najbližim partnerom Rinata Ahmetova, vlasnika ukrajinskog fudbalskog kluba Šahtjor.

Prepucavanja Roćena i Medojevića oko KAP

Crnogorski šef diplomatije Milan Roćen tvrdi da su u Kombinatu verovatno obmanuli ruskog ministra Šojgua. Lider PzP ostaje pri izjavama da su Roćenu i Đukanoviću Rusi "pozajmili" pare

Smanjena svetska proizvodnja čelika

U januaru je u svetu proizvedeno 117 miliona tona čelika, što u poređenju sa januarom 2011. predstavlja pad za 7,8 odsto

Novi oglas za nikšićku Željezaru

Javno nadmetanje za prodaju Železare Nikšić biće održano 26. marta u podgoričkom Privrednom sudu, a početna prodajna cena je 21 milion evra.

Dugovi KAP obaraju vladu Crne Gore

Neizvesno da li će poslanici vladajuće SDP podržati predlog Igora Lukšića o plaćanju dugova Kombinata aluminijuma Podgorica

"Arselor Mital" gasi peć u francuskoj čeličani

Više od 100 radnika upalo je juče u prostorije uprave čeličane "Arselor Mital" u severoistočnoj Francuskoj, u znak protesta zbog planova o daljem gašenju industrijskih peći u toj fabrici.

Crni Vrh kod Bora "leži" na zlatu

Istražno područje Korkan-Bigar u timočkom magmatskom kompleksu, potencijalno sadrži velike količine zlata, navodi se u sopštenju koje je potpisao Džejms Krombi, izvršni direktor kanadske kompanije Avala resorsis.

Rudari rade na kopovima i kad se mašine smrzavaju

Rudari majdanpečkog rudnika su radili bez prestanka čak i kada je temperatura padala na minus 29 i zamrzavala čak i teške mašine.

Prva Prethodna
18/18
Poslednja Sledeća