Nauka

NIS doprinosi popularizaciji ruskog jezika

Na Filološkom fakultetu u Beogradu, danas je svečano otvoren kabinet za ruski jezik, čiju adaptaciju je podržala kompanija NIS u okviru programa “Energija znanja”.

NIS pomogao otvaranje kabineta za mehatroniku u Mašinskoj školi „Pančevo“

Kroz svoj korporativni program „Energija znanja“, kompanija NIS već sedmu godinu sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i inostranstvu, u cilju doprinosa nauci i obrazovanju, kao i prilagođavanja studijskih programa potrebama tržišta.

Naftaši učvršćuju saradnju sa akademskom zajednicom

NIS potpisao sporazume o saradnji sa vodećim ruskim i srpskim univerzitetima i tako nastavio saradnju sa akademskim ustanovama dve zemlje.

NIS ozvaničio saradnju sa dva ruska univerziteta

Potpisivanjem memoranduma o strateškoj saradnji sa dva prestižna univerziteta iz Ruske Federacije - Sanktpeterburškim rudarskim univerzitetom Gorni i Ruskim državnim univerzitetom za naftu i gas Gubkin kompanija NIS nastavlja da produbljuje saradnju sa prestižnim međunarodnim obrazovnim i naučnim institucijama.
(foto: Viktor Martinov, rektor niverziteta I.M.Gubkin, Natalija Vladimirovna Paškevič, prvi prorektor Univerziteta Gorni i Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a).

Obrazovanje – saradnja koja jača veze Srbije i Rusije

Delegacija ruskih univerziteta razgovarala sa gradonačelnikom Novog Sada i rektorom Univerziteta u Novom Sadu o značaju međusobne saradnje između obrazovnih institucija koje pripremaju buduće kadrove za NIS kao i Gaspromnjeft.
Susret gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa Viktorom Georgijevičem Martinovim, rektorom Ruskog državnog univerziteta za naftu i gas I.M. Gubkin

NIS - dragulj u mreži poslovnih partnera Ekonomskog fakulteta u Subotici

NIS i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali su Memorandum o saradnji saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. NIS je dragulj u našoj mreži poslovnih partnera, kaže Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR NIS-a

Specijalna zahvalnica NIS-u od Srpskog hemijskog društva

Za nas podrška nauci i mladim ljudima prestavlja strateško opredeljenje i naša kompanija nastoji da uvek usmeri deo novca koji zaradi na podršku nauci, školama, fakultetima, društvima, kao što je Srpsko hemijsko društvo., rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvaljujući Srpskom hemijskom društvu na specijalnoj zahvalnici.

Истине и заблуде о обновљивим и еколошким „чистим“ енергијама

Није спорно да су обновљиви еколошки чисти видови енергије један од важних начина за смањење „гасова стаклене баште“ (ГСБ) и проблема које они стварају на глобалном плану. Проблем је, међутим, што нико није на јасан, егзактан начин разграничио кључно питање: из којих извора и у којим условима се добија енергија која је заиста обновљива и еколошки „чиста“.
(Сеча тропских шума у Амазонији да би се створио простор за монокултуре за производњу биоетанола)

Организовање и рад политичких партија

Научна студија „Страначка трилогија“ проф. др Милана Томића
(Тротомна књига професора Томића)

Prva NIS međunarodna naučno-tehnička konferencija

U Novom Sadu je juče svečano otvorena Prva NIS međunarodna naučno-tehnička konferencija, jedan od najznačajnijih ovogodišnjih skupova posvećenih oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.