Nauka

NIS nastavlja saradnju sa Univerzitetom u Novom Sadu

Saradnja NIS-a i Univerziteta u Novom Sadu razvija se u domenu obrazovanja, istraživanja, razvoja naučno-tehničke baze i transfera znanja u okviru NIS-ovog korporativnog programa Energija znanja. Kako je kompanija pre svega zainteresovana za razvoj i unapređenje prirodnih nauka i popularizaciju ruskog jezika, saradnja je orijentisana upravo na fakultete ovog usmerenja. (foto: Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a i dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu)

Mladi fizičari, hemičari i matematičari osvajaju sve više medalja

Mladi fizičari, hemičari i matematičari osvojili su 15 medalja na ovogodišnjim medjunarodnim olimpijadama – jednu zlatnu, devet srebrnih i pet bronzanih medalja. Sledi još Međunarodna informatička olimpijada, koja će biti održana u Teheranu od 28. jula do 4. avgusta. (foto: mladi hemičari sa mentorima tima)

Veliki uspeh mladih matematičara i fizičara na međunarodnim olimpijadama

Matematičari i fizičari, srednjoškolci iz Srbije na međunarodnim olimpijadama u Indoneziji i Brazilu, gde su učestvovali uz podršku NIS-a, osvojili pregršt medalja. (foto: Srpski djaci koji su osvojili medalje na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Rio de Žaneiru )

Saradnjom do usavršavanja kadrova

Predstavnici NIS-a i i Institut Mihajlo Pupin dogovorili razmenu znanja i iskustava kako bi unapredili stručno i naučno usavršavanje, kao i povezivanje tehnološkog i naučnog rada.

Proglašeni pobednici Omilpijade znanja

Proglašenju pobednika Olimpijade znanja iz ruskog jezika, fizike, hemije i matematike u Ruskoj školi u Beogradu, u organizaciji kompanije NIS prisustvovao je i premijer Srbije i izabrani predsednik Aleksandar Vučić.

Srpska fizička olimpijada uz podršku NIS-a

Najbolji srednjoškolci takmičili su se na Srpskaoj fizičkoj olimpijadi, petu godinu zaredom, uz podršku kompanije NIS. Nagrađeni takmičari činiće olimpijski tim Srbije koji će nastupiti na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike koja se u julu ove godine održava u Indoneziji.

Nišlije dobile park znanja

U okviru niškog Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju uz podršku NIS-a otvoren je park znanja.

NIS poklonio laboratoriju budućim naftašima

Moderna laboratorija za naftno-petrohemijsko inženjerstvo otvorena je, uz podršku NIS-a na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu a u okviru Dana NIS-a studenti su imali priliku da slušaju predavanja eksperata i inženjera zaposlenih u NIS-u iz različitih oblasti prerade nafte i gasa.

Mladim fizičarima laboratorija od NIS-a

Prva beogradska gimnazija dobila je novu laboratoriju za fiziku uz podršku NIS-a.

Saradnja NIS-a i Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Zajednički naučno-istraživački projekti, studentska praksa u kompaniji NIS kao i razmena znanja i iskustva, kroz organizovanje uzajamnih gostujućih predavanja, pomoć pri izradi istraživačkih i diplomskih radova, trening programe biće osnov buduće saradnju Ekonomskog fakulteta i ove naftne kompanije.