Nauka

NIS zove akademce na studentsku praksu

Talentovani i ambiciozni akademci se za NIS Calling studentsku praksu u NIS-u mogu prijaviti do 26. februara.

NIS obučava buduće naftaše

Započela je praktična nastava za učenike u Trening centru u Elemiru, gde će se obučavati budući NIS-ovi radnici na postrojenjima za dobijanje nafte i gasa.

Naftaši pomažu deci u razotkrivanju nauke

Kompanija NIS sedmu godinu zaredom generalni je sponzor Festivala nauke koji se pod sloganom „Razotkrivanje“, održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Nobel ekonomistima za smanjenje siromaštva

Njihov eksperimentalni pristup ka smanjivanju bede u svetu nagrađen sa blizu 100 miliona dinara
(foto, Ester Duflo, Francuskinja i Abhijit Banerdži, Amerikanac)

Stipendije EMS-a srednjoškolcima

Direktorka EMS AD Jelena Matejić dodelila je danas 11 stipendija učenicima srednjih elektrotehničkih škola iz Beograda, Niša i Kruševca. Reč je o školama Nikola Tesla, Rade Končar i Stari grad (Beograd), Prva tehnička škola (Kruševac) i Nikola Tesla (Niš).

Stipendisti NIS-a na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić priredio je u Starom dvoru u Beogradu svečani prijem za šestoro stipedista kompanije NIS, koji su ove godine diplomirali na prestižnim univerzitetima u Ruskoj Federaciji.

U toku je potraga za mladim herojima Srbije “Youth heroes”

U želji da podstaknu mlade ljude da ostanu u Srbiji i doprinesu njenom napretku, kompanija NIS u saradnju sa EXIT fondacijom i ove godine raspisala je konkurs “Youth heroes”koji traje do 20. avgusta, 2019 godine.

Veliki uspeh mladih srpskih hemičara

Tri medalje i pohvalnicu osvojili su naši srednjoškolce u Međunarodnoj godini periodnog sistema elemenata na 51. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi za učenike srednjih škola.

Tri zlata, srebro i dve bronze za ponos Srbije

Istorijski uspeh mladih srpskih matematičara, uz podršku NIS-a. Jelena Ivančić dobila je i posebnu, Mirzahani nagradu, odnosno specijalno priznanje za uspeh ženskih takmičara.

Dve srebrne i tri bronzane medalja za srpske srednjoškolce

Veliki uspeh mladih fizičara na Međunarodnoj olimpijadi u Tel Avivu, uz podršku NIS-a.