Nauka

Stipendisti NIS-a na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić priredio je u Starom dvoru u Beogradu svečani prijem za šestoro stipedista kompanije NIS, koji su ove godine diplomirali na prestižnim univerzitetima u Ruskoj Federaciji.

U toku je potraga za mladim herojima Srbije “Youth heroes”

U želji da podstaknu mlade ljude da ostanu u Srbiji i doprinesu njenom napretku, kompanija NIS u saradnju sa EXIT fondacijom i ove godine raspisala je konkurs “Youth heroes”koji traje do 20. avgusta, 2019 godine.

Veliki uspeh mladih srpskih hemičara

Tri medalje i pohvalnicu osvojili su naši srednjoškolce u Međunarodnoj godini periodnog sistema elemenata na 51. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi za učenike srednjih škola.

Tri zlata, srebro i dve bronze za ponos Srbije

Istorijski uspeh mladih srpskih matematičara, uz podršku NIS-a. Jelena Ivančić dobila je i posebnu, Mirzahani nagradu, odnosno specijalno priznanje za uspeh ženskih takmičara.

Dve srebrne i tri bronzane medalja za srpske srednjoškolce

Veliki uspeh mladih fizičara na Međunarodnoj olimpijadi u Tel Avivu, uz podršku NIS-a.

Nastavlja se saradnja NIS-a sa ruskim univerzitetima

NIS potpisao Memorandum o saradnji sa prestižnim ruskim MGIMO univerzitetom

Eksperiment: presađeni ljudski geni u majmunski mozak

Majmuni su potom pokazivali bolje rezultate na testu pamćenja, a mozgovi su počeli da se razvijaju slično kao kod ljudske dece. Upozorenje na rizičnost ovakvih eksperimenata
(ilustracija, majmuni vrste Rhesus macaque na kojima kineski i američki naučnici eksperimentišu sa ljudskim genima)

NIS doprinosi popularizaciji ruskog jezika

Na Filološkom fakultetu u Beogradu, danas je svečano otvoren kabinet za ruski jezik, čiju adaptaciju je podržala kompanija NIS u okviru programa “Energija znanja”.

NIS pomogao otvaranje kabineta za mehatroniku u Mašinskoj školi „Pančevo“

Kroz svoj korporativni program „Energija znanja“, kompanija NIS već sedmu godinu sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji i inostranstvu, u cilju doprinosa nauci i obrazovanju, kao i prilagođavanja studijskih programa potrebama tržišta.

Naftaši učvršćuju saradnju sa akademskom zajednicom

NIS potpisao sporazume o saradnji sa vodećim ruskim i srpskim univerzitetima i tako nastavio saradnju sa akademskim ustanovama dve zemlje.