Nauka

Obrazovanje – saradnja koja jača veze Srbije i Rusije

Delegacija ruskih univerziteta razgovarala sa gradonačelnikom Novog Sada i rektorom Univerziteta u Novom Sadu o značaju međusobne saradnje između obrazovnih institucija koje pripremaju buduće kadrove za NIS kao i Gaspromnjeft.
Susret gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića sa Viktorom Georgijevičem Martinovim, rektorom Ruskog državnog univerziteta za naftu i gas I.M. Gubkin

NIS - dragulj u mreži poslovnih partnera Ekonomskog fakulteta u Subotici

NIS i Ekonomski fakultet u Subotici potpisali su Memorandum o saradnji saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. NIS je dragulj u našoj mreži poslovnih partnera, kaže Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici.
Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR NIS-a

Specijalna zahvalnica NIS-u od Srpskog hemijskog društva

Za nas podrška nauci i mladim ljudima prestavlja strateško opredeljenje i naša kompanija nastoji da uvek usmeri deo novca koji zaradi na podršku nauci, školama, fakultetima, društvima, kao što je Srpsko hemijsko društvo., rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvaljujući Srpskom hemijskom društvu na specijalnoj zahvalnici.

Истине и заблуде о обновљивим и еколошким „чистим“ енергијама

Није спорно да су обновљиви еколошки чисти видови енергије један од важних начина за смањење „гасова стаклене баште“ (ГСБ) и проблема које они стварају на глобалном плану. Проблем је, међутим, што нико није на јасан, егзактан начин разграничио кључно питање: из којих извора и у којим условима се добија енергија која је заиста обновљива и еколошки „чиста“.
(Сеча тропских шума у Амазонији да би се створио простор за монокултуре за производњу биоетанола)

Организовање и рад политичких партија

Научна студија „Страначка трилогија“ проф. др Милана Томића
(Тротомна књига професора Томића)

Prva NIS međunarodna naučno-tehnička konferencija

U Novom Sadu je juče svečano otvorena Prva NIS međunarodna naučno-tehnička konferencija, jedan od najznačajnijih ovogodišnjih skupova posvećenih oblasti istraživanja i proizvodnje nafte i gasa.

Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika iznedrile pobednike

Na svečanosti u poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu sinoć su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu.

Uručena priznanja pravim herojima Srbije

U Istraživačkoj stanici Petnica uručena priznanja pobednicima trećeg po redu konkursa Youth Heroes - mladim herojima u Srbiji, koji su realizovali Naftna industrija Srbije i EXIT fondacija.

Srbija će sa Rusijom sarađivati u oblasti nuklearne energije

Na međunarodnom forumu Atomekspo 2018 u Sočiju potpiosan document o saradnju Srbije i Rusije u oblasti inovacija i tehnološkog razvoja u području primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe.

Svakog minuta na svetu se rodi 250 dece, čovečanstvo sve brže raste

Na kraju ovog veka na svetu će biti 11 miljardi ljudi, za preko tri milijarde više nego što ih sada živi
(ilustracija: „Goli maraton“ za decu u prefekturi Kumamoto u Japanu, na plus 4 stepena Celzijusa)