Nafta i gas

Benzin će kupovati samo bogati

U gotovo svim zemljama Evrope gorivo ovih dana poskupelo i cena obaraju dosadašnje rekorde. Slično je i u Srbiji, jer je od juče veleprodajna cena derivata viša od dva do četiri dinara, što se već na mnogim pumpama odrazilo kroz skuplji litar.

Gorivo skuplje dva do pet dinara

Za litar goriva vozačima u Srbiji od sada potrebno dva do pet dinara više. Tek prvi talas povećanja cena, a novi se očekuje već narednih dana

Benzin kao luksuz

Cene naftnih derivata oborile sve rekorde u većini evropskih zemalja. Veleprodajne cene derivata u Srbiji veće su za dva do četiri dinara, a za toliko će poskupeti i na većini pumpi.

Poskupelo gorivo

Gorivo na pumpama u Srbiji od juče je skuplje za dva do tri dinara po litru, zbog povećanja troškova nabavke derivata i zbog poskupljenja sirove nafte izazvane krizom u Iranu

Bojkot pumpi u Hrvatskoj

Zbog skupih naftnih derivata u Hrvatskoj je ogranizovan jednodnevni bojkot benzinskih pumpi. Protest na "Fejsbuku" pokrenuli anonimni građani kako bi skrenuli pažnju na sve češća poskupljenja.

Nastavak suđenja Sanaderu

Na županijskom sudu u Zagrebu danas će biti nastavljeno suđenje bivšem premijeru i predsedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, koga u objedinjenom postupku optužnica terete za ratno profiterstvo uzimanja provizije od Hipo banke i za primanje 10 miliona evra mita od mađarske kompanije "Mol" za preuzimanje "Ine".

Rusija ne odustaje od Južnog toka

Medvedev traži od Gasproma da gasovod “Južni tok” bude projektovan i izgrađen sa maksimalnim kapacitetom od 63 milijarde kubnih metara gasa.

Arapsko proleće nije umanjilo dobit OMV

U odnosu na 2010. dobit austrijske naftne kompanije u prošloj godini porasla za šest odsto

Nove spekulacije o izgradnji Južnog toka

"Južni tok" bi mogao da bude sveden na svega jednu liniju ako "Gasprom" uspe da dobije na upravljanje deo ukrajinskog sistema za transport prirodnog gasa, spekuliše ruski list "Izvestija"

NIS sponzor srpskih tenisera

Kroz program „Energija sporta“ NIS je postao generalni sponzor Teniskog saveza Srbije