Nafta i gas

Za sada sada bez poskupljenja goriva u Republici Srpskoj

Neće doći do novog poskupljenja naftnih derivata u Republici Srpskoj (RS), iako je i dalje prisutan blagi rast cena nafte i derivata na svetskoj berzi, smatra Vojin Mitrović, predsednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u RS.

Papreni uvozni kilovati

Elektroenergetska situacija u Srbiji je stabilan zahvaljujući dobro odrađenim remontima i modernizaciji postrojenja ali, Elektroprivreda Srbije će morati da nastavi s uvozom struje, koju plaća duplo skuplje od maloprodajne cene.

Oktanske packe Teherana Londonu i Parizu

Iran obustavio prodaju sirove nafte Britaniji i Francuskoj kao odgovor na sankcije koje je EU uvela ovoj zemlji zbog neodustajanja od nuklearnog programa

Benzin prelazi 11 kuna po litru

Vožnja automobilom polako, ali sigurno postaje luksuz za vozače u Hrvatskoj. Nova korekcija cene donosi i novo poskupljenje. Više će se morati izdvojiti i za benzine i za dizele.

Rusija želi da udvostruči kapacitete gasnih rezervoara u Evropi

Gasprom će u narednih pet godina u dodatne rezervoare uložiti 200 do 300 miliona evra

Azerbejdžan najviše izvozi naftu i prirodni gas

Prema podacima Državne agencije za energetiku, sirova nafta, naftni derivati i prirodni gas čine 93,85 odsto izvoza iz Azerbejdžana.

Španiji potrebni svi izvori energije

Španija će produžiti rad svoje najstarije nuklearne elektrane za pet godina u pokušaju da što više moguće iskoristi domaće energetske izvore.

Gorivo najjeftinije u Semberiji

Gorivo u Republici Srpskoj najjeftinije plaćaju stanovnici Semberije, dok je ono najskuplje u Trebinju, a razlike u cenama idu i do deset feninga.

Prva Prethodna
151/151
Poslednja Sledeća