Nafta i gas

Ina bez dozvola istražuje podmorje na jugu Jadrana?

Pod maskom naučnog istraživanja nafte i gasa, Vlada RH dopustila je Ini istražne aktivnosti u južnom Jadranu, iako su joj prava za traženje nafte i gasa istekla 31. decembra.

Naftna tržišta strahuju od eskalacije sukoba na Bliskom istoku

Nafta je danas na svetskim tržištima pojeftinijla za više od dolara, kliznuvši u Londonu ispod nivoa od 124 dolara za barel, nakon što je prošle nedelje završila na najvišem nivou u 10 meseci zbog brige za snabdevanje s Bliskog istoka.

Upozorenje Evropske komisije

Evropska komisija upozorila je u ponedeljak osam zemalja članica da imaju dva meseca da otvore za konkurenciju svoje nacionalne mreže za prenos gasa i struje, a da će se u suprotnom suočiti sa tužbom u Evropskom sudu pravde.

Očekuje se stabilizacija cena goriva u Republici Srpskoj

Cene goriva na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj povećane su za oko pet feninga po litru, ali se očekuje blaga stabilizacija cena, rekao je Vojin Mitrović, predsednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi u Republici Srpskoj.

Poskupelo gorivo u Crnoj Gori

Nakon ukidanja vanrednog stanja u Crnoj Gori skuplje gorivo. Iz Ministarstva ekonomije Crne Gore saopštili su da će litar evrosupera biti skuplji pet centi, a dizel goriva tri centa

INA „zamrzla“ poslovanje u Siriji

Koristeći argument „više sile“ INA je juče proglasila privremenu obustavu svih poslovnih aktivnosti na naftnim poljima u Siriji

Nastupa li zlatno doba gasa?

Opatija će i ove godine biti domaćin najveće gasne konferencije i izložbe gasne opreme u jugoistočnom delu Evrope, koja će okupiti oko 500 uticajnih igrača na hrvatskom i istočnoevropskom tržištu gasa

Izrael već uništio iranska nuklearna postrojenja?

Izrael je uništio sva iranska nuklerna postrojenja na zemlji, tvrdi se u i-mejl poruci koju je američka obaveštajna kompanija Stratfor poslala u novembru, objavio je danas Internet sajt "Vikiliks".

Bulgargaz i DEPA potpisali okvirni sporazum o međusobnoj pomoći

U sklopu sporazuma DEPA će dostavljati prirodni gas bugarskoj mreži, pod uslovom da to ne narušava isporuku na grčkom tržištu, dok će Bulgargaz postupiti isto u slučaju bugarskog tržišta.

Počela trodnevna međunarodna gasna konferencija u Sarajevu

U Sarajevu je danas počela 5. Međunarodna gasna konferencija jugoistočne Evrope pod nazivom “Prirodni gas u svetlu novih intencija na energetskom tržištu”