Nafta i gas

Nema ograničenja marži na gorivo

Petar Škundrić, savetnik premijera, pozvao sve naftne kompanije da vode računa o cenama i standardu građana

Imenovana nova Uprava Plinacroa

Za predsednika Uprave imenovan je Mladen Antunović, za njegovog zamenika Zoran Kopić, a za članove Dražen Kovač, Ratimir Orešković i Radovan Cvek

Presipanje iz šupljeg u prazno, a gorivo preskupo

Nakon što je ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić rekao da Vlada Srbije ima nameru da ograniči cene goriva ograničavanjem marži, slično kao kod osnovnih namirnica, premijer Mirko Cvetković ga je demantovao.

Francuzi sve češće koriste javni prevoz

Suočeni sa poskupljenjem stanarina, grejanje i benzina, građani Francuske koji su već smanjili potrošnju mesa i povrća u korist cerealija, odnedavno su svoje autombile zamenili javnim prevozom ili pešačanjem

INA mora da se povuče iz Sirije

Vlada Hrvatske je odlučila da uvede sankcije kojima se zabranjuje nabavka, uvoz ili prenos sirove nafte ili naftnih derivata iz Sirije. Poručuju da su prihvatili odluku Evropske unije i da ona mora da se implementira u hrvatski sistem jer se njom definiše i pravna podloga za buduće dobijanje koncesija u Siriji

Udruženja potrošača predlažu zamrzavanje cena goriva

Savez udruženja za zaštitu potrošača Hrvatske predlaže Vladi da s energetskim subjektima ispita mogućnost da se 1. marta, kada stupa na snagu stopa PDV-a od 25 odsto, ne menjaju maloprodajne cene goriva.

Ukrajina može i bez “Gasproma”

Ukrajina će biti dobro i naći će način da reši situaciju ukoliko ruski “Gasprom” prekine tranzit gasa preko Ukrajine, izjavio je ukrajinski premijer Mikola Azarov.

Vlada prati način formiranja cena goriva

Vlada Srbije će preduzeti odgovarajuće mere ukoliko naftne kompanije koje posluju u Srbiji, prilikom formiranja cena goriva, izađu iz tržišnih okvira, izjavio je danas savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić.

Japan smanjuje uvoz iranske nafte

Japan planira da smanji uvoz iranske nafte za 20 %, a odluka po tom pitanju će biti doneta do kraja februara

Šel najavio zatvaranje naftnog polja Brent

Nafta iz polja Brent bila je u početnoj fazi osnova za terminske ugovore o isporuci Brent, koji su uvedeni 1988. i danas čine jednu od dve vodeće referentne vrednosti za iskazivanje cena nafte u globalnoj trgovini.