Muzika

Kustendorf Klasik na Mećavniku

Na Mećavniku počinje VII festival ruske muzike Kustendorf Klasik.

Šajka - simbol mira u prestonici Prvog svetskog mira

Evropska prestonica culture, Novi Sad dobila je novo umetničko delo. EXIT fondacija i Joko Ono objavili Prvi svetski mir, a Petrovaradinsku proglasili „Tvrđavom mira”.
Šajka, spomenik Joko Ono kojim je Novi Sad promovisan u prestonicu „Prvog svetskog mira”

Umrla češka diva romske muzike Vera Bila

Na prelomu 20 i 21 veka bila je najpoznatija češka pevačica i svetu i jedna od najcenjenih interpretatorki romske muzike u svetu
(foto Vera Bila)

Gospodar klavira premijerno u Beogradu

Renomirani pijanista Jevgenij Sudbin nastupiće 27. februara u Kolarcu u okviru Steinway & Sons koncertine sezone 2018/2019.

Gaspromnjeft poklonio Ruskom domu koncertni klavir

Pridružujući se obeležavanju 85. godišnjice osnivanja Ruskog doma u Beogradu Gaspromnjeft je ovom, najstarijem stranom kulturnom centru u Beogradu poklonio koncertni klavir.

Praznični festival umetnosti

Mladi izvođači iz Kine, SAD i Srbije izvodiće večeras u beogradskom Gvarnerijusu dela iz muzičke kulturne baštine Kine i Evrope
(Sede: Rejčel i Brejdli Li. Stoje: Anja Ovaskainen, Dunja Kalamir i Mateja Blažić. Fotografiju je snimila Ksenija Ćuk)

U Beograd i Novi Sad je Bah dojezdio na kamili

Mjuzikl za mlade od 3 do 16 godina 26. i 27. decembra 2018. u 16:00 časova u UK Vuk Karadžić, 30. i 31. decembra 2018. u 16:00 časova i Eđšeg centru kulture u Novom Sadu

Završen šesti Boljšoj muzički festival

Proglašenjem pobednika završen šesti muzički festival „Boljšoj“, na kome su nastupile neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice – violinista Nemanja Radulović, pijanista Denis Macujev, gitarista Geri Lukas, kao i najtalentovaniji mladi muzičari iz Srbije i Rusije.

Macujev na Mećavniku

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na „Boljšoj“ festivalu, uz podršku „Gaspromnjefta“

Dijalog muzičkih talenata

Geri Lukas na drugoj večeri „Boljšoj“ festivala, uz podršku „Gaspromnjefta“. Potom usledio „Dijalog talenata“, u okviru kojeg su se publici predstavile mlade muzičke nade iz Srbije, Republike Srpske i Rusije.
(foto: Geri Lukas)