Finansije

KAD JE TEŠKO - DRŽAVA

Engleski premijer zalaže se za nacionalizaciju banke Nordern Rok

"FACEBOOK JE VEĆ NEKOLIKO SVETLOSNIH GODINA ISPRED SVIH"

Investiranjem u Facebook , trio nemačkih preduzetnika poznatih kao braća Samver, žele da ta lokacija za socijalno umrežavanje uspe u Evropi. U intervjuu za nemački Speigel Aleksander Samver objašnjava zašto veruje da će Facebook "izbaciti svoje rivale iz ringa".

ANTIKVITETI - "UDARNA" INVESTICIJA

Neverovatna postignuta cena za malenu statuu povećala je interesovanje za do sada potcenjeno tržište starog novca, skulptura i grnčarija

KAKO ŽIVE RUSKI OLIGARSI

Od ukupnog broja stanovnika Moskve 10 posto, što je oko milion i po ljudi, dolarski su milioneri. Zahvaljujući njima, cene stanova su ogromne i rastu tempom od 2 posto mesečno, a Moskva je najskuplji grad na svetu.

BITKA ZA BOR

Austrijska firma sa ponudjenih 466 miliona dolara pobedjuje u nadmetanju za kupovinu borskih rudnika. Zvanični pobednik još nije proglašen.

PAD (ZASAD) BEZ ZADRŠKE

Iako cene akcija, odnosno berzanski indeksi, padaju u celom regionu oporavak Beogradske berze ne treba očekivati pre februara – marta iduće godine.

DRŽAVNI POKLON ILI PREDIZBORNI TRIK

Najava da će svaki državljanin Srbije postati (bar malo) privatizacioni dobitnik izazvala pretnju generalnim štrajkom u najvećim javnim preduzećima

PRETPLATA ILI PRIHOD OD REKLAMA

Da li dnevne novine na Webu treba da budu besplatne?

JAVNI FONDOVI NA ISPITU POVERENJA

Investiranje na finansijskom tržištu u Srbiji još prati podozrenje ovdašnjeg poslovnog sveta i javnosti

Problem u raju

Bankarska kriza preslikana u virtuelnom svetu Second Life