SRBIJAGAS, DŽENERAL ELEKTRIK, RUSI…

Izvor:   Tanjug

Nemamo problema sa gasom, tvrdi Dušan Bajatović, generalni direktor “Srbijagasa” najavljujući dolazak “Dženeral elektrika”, koji bi u Srbiji mogao graditi gasne elektrane u saradnji sa Gaspromom, Naftnom industrijom Srbije, Srbijagasom i Gradom Beogradom

“Srbija nema, niti će imati problema u snabdevanju gasom. To je velika pomoć u održanju energetskog sistema u zemlji,” kaže Dušan Bajatović, generalni direktor Javnog preduzeća “Srbijagas” napominjući da je “važno da “Banatski dvor” radi.”

Bajatović, takođe, ističe da projekti za gasovod “Južni tok” napreduju kako je dogovoreno, dok ćemo mi u Srbiji do kraja 2012. prvi početi izgradnju kopnenog dela”, kazao je generalni direktor Bajatović.

Bajatović je podsetio da je Turska već dala odobrenje, te da je Bugarska “Južni tok” proglasila nacionalnim projektom, i rekao da će projektovanje “Južnog toka” u Srbiji trajati do polovine juna, a da se očekuje da u novembru, posle tenderskog postupka, počne i izgradnja.

Direktor Srbijagasa najavljuje dolazak predstavnika kompanije Dženeral elektrik do kraja februara i da će sa njima razgovarati o mogućnosti izgradnje velikih gasnih centrala u Srbiji.

Prvo postrojenje takve vrste moglo bi, po Bajatoviću, biti izgrađeno u Beogradu u saradnji sa Gaspromom, Naftnom industrijom Srbije, Srbijagasom i Gradom Beogradom.

Bajatović je još istakao da će nova Vlada morati ozbiljno da se pozabavi sa poljoprivredom i energetikom.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...