PROSLAVA DANA DUNAVA

Izvor:   FoNet

Međunarodni Dan Dunava obeležen je u subotu u 27 gradova Srbije, a na centralnoj proslavi na Zemunskom keju, mnogi posetioci su imali priliku da prošetaju oslikanom Dunavskom ulicom i upoznaju se sa zanimljivostima i karakteristikama Dunava, njegovim pritokama, zaštićenim parkovima i staništima ugroženih biljnih i životinjskih vrsta.

Obeležavanje Dana Dunava u Beogradu i 26 gradova širom Srbije organizuju Republička direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i kompanija Coca-Cola, uz podršku 300 partnerskih organizacija, radi edukacije građana, posebno najmlađih, o važnosti zaštite najlepše evropske reke na čijem slivu je 92 odsto teritorije Srbije, saopštili su organizatori.

"Mnogobrojne aktivnosti u okviru Dana Dunava, koji se obeležava u 14 evropskih zemalja, potpisnica Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, doprinose podizanju svesti građana o neophodnosti očuvanja reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa", izjavila je nacionalni koordinator manifestacije iz Republičke direkcije za vode Milica Milenković.

Ona je predočila da Dunav protiče kroz Srbiju dužinom od 588 kilometara, što znači da skoro sve reke pripadaju dunavskom slivu.

Regionalna direktorka kompanije Coca-Cola Nataša Đurđević istakla je da u dunavskom slivu živi čak 80 miliona ljudi, a da je samo tokom prošlogodišnje kampanje te kompanije više od dva miliona ljudi je upoznato sa značajem reka.

U saopštenju se navodi da će od 30. jula do 14. avgusta na Velikom ratnom ostrvu u Zemunu biti održan 5. studentski eko-kamp "Sačuvajmo Dunav" na kome će 50 izabranih studenata moći da kroz zanimljiva predavanja, praktičan rad i zabavu upoznaju različite aspekte životne sredine.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...