MANS – TRN U OKU CRNOGORSKIM VLASTIMA

Izvor:   Vijesti

Reagujući na optužbe zbog politike Vlade Crne Gore prema KAP-u crnogorski premijer Igor Lukšić prijeti da će donatorima prijaviti da se MANS bavi politikom

Premijer Igor Lukšić kazao je sinoć da Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ne dobija novac od stranih donatora da organizuje proteste protiv Vlade i da će na tu, po njegovom mišljenju, spornu političku aktivnost ove nevladine organizacije ukazati njenim donatorima.

„Ja samo mislim da NVO treba da se bave aktivnostima koje ih karakterišu kao deo civilnog sektora, a svuda u svetu NVO nisu opozicione organizacije, već su partneri Vlade da reše probleme kroz različite projektne aktivnosti. I zato i dobiju donacije.

Znači, oni ne dobijaju donacije da organizuju proteste, nego da pomažu Vladi da reše pojedine probleme”, rekao je Lukšić u emisiji TV Vijesti „Načisto”.

On je rekao da je pitanje za donatore da li MANS radi nešto nelegitimno: „Ali, moje pravo kao predsjednika Vlade je da ukažem, između ostalog, i donatorima da smatram da se bave političkom aktivnosti. Ako oni (donatori) smatraju da sam u pravu, neka preduzmu mjere, ukoliko smatraju da nijesam u pravu, neka nastave da podržavaju”.

Direktorka MANS-a Vanja Ćalović ocenila je poraznim da se premijer spušta na “taj nivo manipulacija da se bavi finansijama MANS-a u trenutku kada ga čeka naplata stotine miliona eura za garancije KAP-a.

“Lukšić dobro zna da nema inspekcije koja nije kontrolisala naš rad, za razliku od tajkuna koji ne plaćaju poreze, naši godišnji izveštaji su na internetu, a javnost vrlo dobro zna rezultate MANS-a u odnosu na državne organe sa milionskim budžetima.

Ne sumnjamo da i sam Lukšić vrlo dobro zna da je neuporedivo isplativije biti na strani na kojoj je on, njegovi mentori i krupni kapital, nego štititi javni interes, kazala je Ćalović “Vijestima” odgovarajući na Lukšićeve teze.

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...