KREĆE MONTAŽA TEŠ 6

Izvor:   SEEbiz / Dnevnik

Alstom preuzima gradilište TEŠ-a 6 i pored toga što još nije završena istraga o malverzacijama u ovoj slovenačkoj termoelektrani

U slovenskoj Termoelektrarni Šoštanj (TEŠ) održan je sastanak s francuskim Alstomom, glavnim dobavljačem tehnološke opreme za izgradnju šestog bloka termoelektrane (TEŠ 6). Zaključeno je da je gradilište spremno za početak montaže glavne čelične konstrukcije.

TEŠ Alstomu još nije dao saglasnost za početak priprema montaže ’’sekundarne čelične konstrukcije’’, jer prethodno želi obavestiti nadležno ministarstvo i pričekati službeni stav vlade. Predstavnicima Alstoma omogućen je uvid u koalicioni ugovor o saradnji unutar nove vlade pod vodstvom Janeza Janše, koja je tek započela s pravim radom.

U međuvremenu slovenski kriminalisti već nekoliko meseci sprovode istragu o određenim poslovima Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ), izveštava Dnevnik. Prikupljaju obaveštenja i informacije vezane za rezultate revizije, koju je prošle godine za Holding Slovenske elektrarne (HSE), vlasnika TEŠ-a, sprovelo društvo PricewaterhouseCoopers.

Istragu je potvrdila Policijska uprava Celje, navodeći kako su u proteklih godinu dana primili nekoliko prijava protiv bivšeg i sadašnjeg menadžmenta TEŠ-a. U prijavama se izražava sumnja zbog različitih nepravilnosti pri vođenju i organizovanju poslova u TEŠ-u, pa i na izgradnju šestog bloka (TEŠ 6).

Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...