Energetika

RUSIJA OD SUTRA PONOVO ISPORUČUJE GAS?

Evropski posmatrači biće poslati da kontrolišu punktove gasovoda na početnoj tački u Rusiji, kao i na pumpnim stanicama u Ukrajini i provere gde i da li nestaje gas koji ka Evropi prolazi kroz Ukrajinu

SRBIJA BEZ GASA

Kolateralna šteta velikog sukoba oko gasa

EU UMANJUJE UTICAJ GASNOG SPORA

Evropska unija je saopštila da nema značajnijih poremećaja u snabdevanju ruskim prirodnim gasom, uprkos ranijim izveštajima da su, zbog spora Rusije i Ukrajine, smanjene količine gasa koje se isporučuju zemljama Balkana i istočne Evrope, javio je danas Bi-Bi-Si.

U SRBIJI NEMA RESTRIKCIJE

Srbijagas nema najavu da će nam biti smanjene ili obustavljene isporuke gasa koje smo ugovorili sa Gazpromom, kaže Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

"KRADJA BEZ STIDA" UBRZAVA JUŽNI TOK I NABUKO

Pošto je Gasprom obustavio isporuke gasa Ukrajini a ova smanjila isporuke Evropi, obnovljene su priče o potrebi hitne izgradnje alternativnih gasovoda sa istoka na zapad (Foto: gasovod u ukrajinskom selu Bojarka, nadomak Kijeva pošto je ruski Gazprom prekinuo prvog dana 2009. godine isporuku gasa Ukrajini)

KABINET PREMIJERA DEMANTUJE "NEDOSTATKE UGOVORA" O PRODAJI NIS-A

Balkanamagazin objavio je u sredu 24.12. ove godine tekst "Neodstaci ugovora o prodaji 51% akcija NIS-a" a sada čitaocima dajemo na uvid kako je na to reagovao kabinet predsednika Vlade Srbije.

UGOVOR O PRODAJI NIS-A I OSPORAVANJA

Spisak osporavanja ugovora o prodaji NIS-a potiče, izgleda, iz Agencije za privatizaciju. Osporavanja koja su skoro u celini preneli neki mediji, nisu u skladu sa onim što zaista piše u ugovoru.

UGOVOR O PRODAJI I KUPOVINI AKCIJA NAFTNE INDUSTRIJE SRBIJE a.d. NOVI SAD

od strane i između Republike Srbije i OAD Gazprom Nefta

NEDOSTACI UGOVORA O PRODAJI 51% AKCIJA NAFTNE INDUSTRIJE SRBIJE A.D NOVI SAD

(orginalni dokument, bez navodjenja autora)

OSTVARENJE ENERGETSKOG SPORAZUMA

Ugovor za NIS, osnove nacrta budućeg ugovora za gasovod Južni tok kroz Srbiju i memorandum o izgradnji podzemnog skladišta gasa Banatski dvor biće potpisani najverovatnije 24. decembra ali, kao potencijalni datumi figuriraju i 26. i ponedeljak, 29. decembar. Usaglašavaju se slobodni termini srpskog predsednika Borisa Tadića i ruskog, Dmitrija Medvedeva.