Ekologija

EBRD, IPAK, ODOBRIO KREDIT KOLUBARI

I pored protesta dela građana Vreoca zbog iseljavanja mesnog groblja EBRD je odobrila EPS-u kredit od 80 miliona evra za projekte zaštite životne sredine u Rudarskom basenu "Kolubara".

SIMENSOVA INICIJATIVA ZA GRADOVE

Kompanija Siemens pokrenula je Inicijativu za rešavanje infrastrukturnih problema u 16 gradova centralne i istočne Evrope, nudeći im rešenja za „pametne mreže”, transport budućnosti, kao i inovativna rešenja za napajanja.

EMISIJA ŠTETNIH GASOVA U PORASTU

Emisija gasova s efektom staklene bašte se ne smanjuje, nego se povećava, uprkos dvadesetogodišnjem trudu, pokazao je najnoviji izveštaj Međunarodne agencije za energiju (IEA).

SMANJENJE UTROŠKA ENERGIJE

Skup na temu „Smanjenjem potrošnje energije do efikasnije privrede“ biće održan u utorak, 1. februara od 10 do 12 časova u Medija centru u Beogradu, Terazije 3/II.

BALTIČKO NALAZIŠTE KRAVCOVSKOJE EKOLOŠKI BEZBEDNO

Rezultati ekološkog monitoringa teritorije naftnog nalazišta Kravcovskoje (D-6) pokazuju da nema negativnih uticaja morskog vađenja nafte na ekosistem Jugoistočnog Baltika. Da bi uočili eventualne ekološke probleme ruski Lukoil još od 2003. godine sprovodi sveobuhvatne mere kontrole vode i morskog dna oko bušotina i podmorskog cevovoda.

KREDITIRANJE EKOLOŠKIH PROJEKATA U KOSTOLCU

U zaštitu životne sredine 17,85 miliona evra (foto: deponija pepela u TE Kostolac)

ENERGETSKA EFIKASNOST PRIORITET BR. 1

Srbija je energetski veoma siromašna zemlja i država bi zbog toga morala da vodi računa o energetskoj efikasnosti.

Prva Prethodna
65/65
Poslednja Sledeća