Ekologija

Biološki sistemi za prečišćavanje otpadnih voda u Mađarskoj

Zahvaljujući međunarodnom projektu, koji je Evropska unija sufinansirala preko programa prekogranične saradnje Srbije i Mađarske, vojvođansko mesto Ada i pogranično mađarsko mesto Morahalom dobili su 1,2 miliona evra za modernizaciju prečišćavanja otpadnih voda

Izbegnuta ekološka katastrofa u Brčkom?

Da li je u Brčkom izbegnuta ekološka katastrofa ili je reč o providnim ucenama. Dug za struju ugušen amonijakom?

Velike kompanije treba da štite klimu

Ujedinjene nacije žele da se velike svetske kompanije aktivno uključe u procese kojima se doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida i sprečavaju klimatske promene.

Svađa oko zaštite klime od avionskih letova

Mlazni avioni spadaju u najveće zagađivače vazduha. Evropska unija je zbog toga uvela pravila kojima nastoji da ovakvo zagađenje ograniči. U Moskvi se juče održala međunarodna konferencija vazduhoplovnih udruženja koje se toj odluci protive.

Karneval u Riju – samba na tonama otpada

Tokom četiri dana karnevala u Rio de Žaneiru ovaj grad poseti do pet miliona turista. Oni iza sebe ne ostavljaju samo velike količine novca već pre svega tone i tone raznovrsnog otpada.

Koliko su štetni tragovi aviona?

U utorak se u Moskvi sastaju predstavnici država koje odbijaju plaćanje poreza na emisije štetnih gasova u vazdušnom saobraćaju. Oni žele da se dogovore oko strategije kojom će se boriti protiv te mere.

Sneg “pročistio” vazduh u Beogradu

Sneg, koji je u poslednje vreme mnogo padao u Beogradu, doprineo je poboljšanju kvaliteta vazduha.

Prva Prethodna
46/46
Poslednja Sledeća