Kineski fotonaponski korak u Rumuniji

Izvor:   pv-magazine

Lajtvej (Lightway) Solar je dobio odobrenje od kineske vlade da izgradi fotonaponsko postrojenje od 50 MW u Rumuniji. (foto: Ukupna vrednost investicije projekta je oko 76 miliona evra)

Lajtvej (Lightway) Solar, proizvođač sa sedištem u Kini nedavno je dobio odobrenje od kineske Komisije za razvoj i reforme (NDRC) da radi na razvoju fotonaponskog postrojenja od 50 megavata (MW) u Prundu, u Rumuniji.

Ukupna investicija u projekat, prema saopštenju NDRC-a, iznosiće 610 miliona kineskih renminbija (oko 76 miliona evra).

Naglašavajući evropsku strategiju kompanije za 2013. godinu Vei Žen, generalni direktor Lajtvej Nemačka GmbH (Lightway Deutschland GmbH) je prokomentarisao, „Pokrećemo prvi korak u Rumuniji gde je vlada uvela niz politika u vezi fotonaponskih postrojenja.

Lajtvej će sarađivati sa našim krajnjim investitorima kako bi pridobio podršku; takođe, u Nemačkoj naš tim će se dodatno unapređivati za pojačanu konkurenciju na tržištu fotonapona u Evropi, uključujući tržište distribuirane proizvodnje.“

Trenutno se pregovara o kupovini projekta. Do sada nije potvrđena ni jedna kupovina, rekao je u ponedeljak portparol Lajtvej Solar.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...