Solarni biznis cveta u Grčkoj

Izvor:   energia.gr

U prvom kvartalu 2013. godine Grčka je instalisala novih 780 MW fotonapona. (foto: Fotonaponski park u Grčkoj)

Masovno instalisanje novih fotonaponskih uređaja u Grčkoj nastavilo se i tokom marta, pošto su investitori požurili da obezbede najbolje moguće fid in tarife za svoje solarne farme. Nakon instalisanih 296 megavata (MW) u januaru i 224 MW u februaru, Grčka je tokom marta instalisala novih 259 MW fotonapona, što je ukupno oko 780 MW u prvom kvartalu ove godine.

Na osnovu zvaničnih podataka iz operatora Grčke elektroenergetske mreže, LAGIE, tokom marta je instalisano 247,4 MW fotonaponskih postrojenja i 11,75 MW fotonapona na krovovima. Što se tiče drugih tehnologija obnovljivih izvora energije nijedan novi kapacitet nije povezan tokom tog meseca.

Shodno tome, fotonaponski uređaji u Grčkoj imaju ukupni instalisani kapacitet od 2.200 MW, od kojih su 1863 fotonaponska postrojenja a 341 MW su krovni sistemi.

Štaviše, fotonaponski uređaji su tokom marta zabeležili značajan rast proizvedene energije; Proizvodnja je dostigla 200.000 MWh, u odnosu na 115.000 MWhs u februaru. Vetro farme su, takođe, povećale proizvodnju na 366.000 MWhs, u odnosu na 275.000 MWhs u februaru.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...