Bugarska privremeno gasi zelene elektrane

Izvor:   Novinite

Tu meru je zatražio Operator elektroenergetskog sistema (ESO) zbog neravnoteže između proizvodnje i potrošnje

Distributeri električne energije ČEZ i EVN će privremeno isključiti postrojenja za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora u zapadnoj i jugoistočnoj Bugarskoj kako bi održali ravnotežu u sistemu.

Tu meru je zatražio Operator elektroenergetskog sistema (ESO) zbog neravnoteže između proizvodnje i potrošnje.

Distributer električne energije ČEZ će u četvrtak isključiti sve vetroelektrane i fotonaponska postojenja na teritoriji Sofije, Pernika, Ćustendila i Montane u periodu između 10 i 18 časova.

U međuvremenu, EVN Bugarska, takođe, preduzima korake kako bi uvela privremene restrikcije za električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora u jugoistočnoj Bugarskoj.

Rastrikcije se biti između 10 i 17 časova u četvrtak i 40 odsto instalisanog kapaciteta za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora će se postepeno isključivati prema dogovorenom rasporedu.

U ČEZ-u i EVN-u kažu da su oni spremni da promene ili prošire restrikcije na zahtev iz ESO.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...