Finansijska injekcija za ofšor vetroturbine

Izvor:   UPI

Britanska vlada dodeljuje finansijski podsticaj za inovacije u vezi ofšor vetro energije od 3,4 miliona dolara

Britanska vlada je saopštila da je davala podsticaj ofšor energiji vetra od 3,4 miliona dolara s namerom da smanji troškove za 25 odsto.

Britanski odsek za energiju i klimatske promene objavio je da je dodelio trima kompanijama finansijsku podršku za inovacije u vezi ofšor vetro energije. London je saopštio da će energija vetra pomoći da se unapredi ekonomija koja minimalno proizvodi gasove sa efektom staklene bašte, dodajući da će podrška inovacijama pomoći zemlji da smanji troškove ofšor vetro energije za 25 odsto do 2020. godine.

Finansijska sredstva će podržati da High Voltage Partial Discharge Ltd. i JDR Cable Systems Ltd. poboljšaju dizajne za kablovske sisteme koji su vezani za ofšor platforme vetroturbina. Principle Power (Europe) Ltd., u međuvremenu, radi na sistemu plutajuće platforme koja će eliminisati potrebu za temeljima na morskom dnu.

„Ovih 3,4 miliona dolara će dati još trima kompanijama podsticaj koji im je potreban kako bi podigle svoje inovativne dizajne na sledeći nivo, pomažući da se smanje troškovi u proizvodnji električne energije iz ofšor vetroelektrana, i na kraju pomažući nama da koristimo više energije iz turbina na moru,“ naveo je u saopštenju Greg Barker, ministar za energiju i klimatske promene.

Saopštenje o vetru sledi odluku britanske vlade da izdvoji 30 miliona dolara kako bi podržala razvoj tehnologija koje se koriste za iskorišćenje energije sa mora. London je saopštio da bi morska energija mogla da zadovolji čak 20 odsto potražnje za energijom širom zemlje do 2050. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...