Francuska preispituje biogoriva

Izvor:   Tanjug / AFP

U akcionom planu za poljoprivredu, koji je predat francuskoj vladi, predlaže se da se u tradicionalno gorivo može dodavati najviše sedam odsto takozvanog „biogoriva prve generacije”, dobijenog od šećera, biljnih ulja ili ratarskih kultura.

Francuska će ponovo razmotriti svoje planove korišćenja biogoriva, koje je ranije smatrano kao jeftin izvor alternativne energije, a sada se okrivljuje za rast svetskih cena biljnih ulja, soje, kukuruza i drugih žitarica.

U akcionom planu za poljoprivredu, koji je resorni ministar Stefan Le Fol podneo francuskoj vladi, se predlaže da se u tradicionalno gorivo može dodavati najviše sedam odsto takozvanog „biogoriva prve generacije”, dobijenog od šećera, biljnih ulja ili ratarskih kultura, prenela je francuska novinska agencija AFP.

Francuska će raditi na povećanju domaće potrošnje „biogoriva druge generacije”, koje se proizvodi od otpadaka useva, algi, drvenastog materijala i tako dalje, stoji u pomenutom akcionom planu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...