I Bugari smanjuju fid-in tarife

Izvor;   croenergo.eu

Bugarska je smanjila fid-in tarife za struju proizvedenu u fotonaponskim elektranama.

Od 1. septembra Bugarska je smanjila fid-in (feed-in) tarife za električnu energiju proizvedenu u fotonoaponskim postrojenjima i to za do 30 odsto, zavisno od veličine instalacije.

Angel Semerdzhiev, predsednik bugarskog regulatornog tela za električnu energiju ovim je povodom izjavio da se „globalni trend, uključujući Evropu, oko smanjenja podsticaja za kupovinu električne energije iz fotonaponskih elektrana nastavlja.“

Semerdzhiev je, takođe, izrazio zabrinutost oko činjenice da dodatak „za zelenu energiju“ u računima za električnu energiju za domaćinstva, neće biti dovoljan za pokrivanje svih troškova vezanih za povećanu količinu solarnih kapaciteta spojenih na elektroenergetsku mrežu.

Bugarska mora da pokrije 16 odsto bruto domaće potrošnje energije iz obnovljivih izvora energije do 2020. godine kako bi ostvarila ciljeve koje je postavila EU.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...