Ekolozi procenjuju HE Ombla

Izvor:   Poslovni dnevnik.hr

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode Hrvatske lobira da se HE Ombla zamijeni s vjetroelektrana. Mirela Holi, ministrica okoliša traži revizorsku ocjenu projekta hidroelektrane Ombla.

Mirela Holi, ministrica zaštite okoliša i prirode očekuje da će od tri neovisna stručnjaka koji provode reviziju projekta HE Ombla uskoro dobiti zatražena revizijska mišljenja.

„Na temelju toga u preporuci Vladi odredit ćemo se o projektu kao o ekološki prihvatljivom ili neprihvatljivom“, kazala je Holi.

Iz njezine ekipe dolazi i prijedlog za Radimira Čačića, prvog potpredsjednika Vlade, kako bi se i bez podzemne HE Ombla, s manje rizika, ali dovoljno brzo, moglo doći do više struje. Taj resor će lobirati za ideju da se projekt HE Ombla zamijeni s više projekata vjetroelektrana, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik. Čačić bi navodno to uskoro trebao vagati jer projekti kojima se postiže isti cilj u stadiju su visoke pripremljenosti - spremni za izgradnju tokom 2012. godine i u finišu izrade studije zaštite okoliša.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...