Grčka će proizvoditi 40 % električne energije iz vetra i solara do 2020.

Izvor:   croenergo.eu

S obzirom da mnoge stare elektrane na lignit uskoro izlaze iz upotrebe, a samo nekoliko novih gasnih postrojenja i elektrana na lignit je u izgradnji, Grci razliku u potražnji nameravaju da pokriju iz obnovljivih izvora energije.

Grčka vlada obavezala se na dostizanje 40 % proizvodnje električne energije iz vetra i solarnih izvora do 2020. godine.

S obzirom da mnoge stare elektrane na lignit uskoro izlaze iz upotrebe, a samo nekoliko novih gasnih postrojenja i elektrana na lignit je u izgradnji, Grci razliku u potražnji nameravaju da pokriju iz obnovljivih izvora energije. Ove aktivnosti zbivaju se paralelno sa posledicama ekonomske i finansijske krize u Evropi zbog koje je potrošnja električne energije pala za 5 %, a primarna proizvodnja takođe je suočena sa znatnim smanjenjima. Deficit je smanjen za 8 %, prvenstveno zbog znatnih rezova vezanih uz uvoz energije.

Navedeni podaci sadržani su u nedavno objavljenom izveštaju o grčkom energetskom tržištu. Ovaj izveštaj pouzdan je izvor za razumevanje ključnih pitanja i dinamika koje oblikuju grčki energetski sektor. Zahvaljujući pravovremenim i ažuriranim podacima kao i prognozama o potrošnji, izveštaj je u mogućnosti da identifikuje i iskoristiti izazove grčkog energetskog sektora.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...