CNG – ekonomično zeleno gorivo

Miloš Obradović

NIS i FIAT promovišu komprimovani prirodni gas kao najekonomičnije ekološko gorivo. Korišćenjem CNG uštede koje se naprave samo na potrošnji goriva za četiri godine iznose koliko košta nov automobile.

Naftna industrije Srbije i FCA Srbija na Sajmu automobila su predstavili prednosti komprimovanog prirodnog gasa (CNG) u odnosu na konvencionalna goriva benzin i dizel. NIS, za sada, ima samo veleprodajnu punionicu CNG-a na Paliću, do kraja aprila trebalo bi da otvori i prvu punionicu ovog gorivana benzinskoj stanici Novi Sad 10, a do kraja godine i na jednoj benzinskoj stanici u Čačku.

Igor Korać, zamenik direktora Bloka Energetika u NIS-u kaže da je sledeće godine u planu i otvaranje punionica u Beogradu, na benzinskim pumpama Zmaj 2 i u Žarkovo.

„ U Srbiji je danas samo oko 1.000 vozila na komprimovani prirodni gas i radi samo 12 punionica. Postoje dva preduslova za otvaranje punionice: blizina gasovoda i postojanje fizičkog prostora za punionicu. Do 2020. godine NIS planira da proširi mrežu na 20, a do 2030. godine na 30 punionica CNG u Srbiji“, rekao je Korać.

NIS-CNG

Prednosti CNG-a su, pre svega, ekonomičnost i mali uticaj na životnu sredinu. Ali, ovo gorivo ima i najveću kalorijsku vrednost od svih goriva na tržištu, a zbog gasovitog stanja daje i bolju startnost i upravljačke performanse automobilu.

Ovo gorivo mogu koristiti namenska vozila sa fabrički napravljena za CNG, „bi fuel“ vozila, koja mogu da koriste i benzin i CNG i „dual fuel“ vozila koja kombinuju CNG i dizel.

Fiat je auto kompanija koja drži čak 55 odsto evropskog tržišta vozila na CNG. Tokom prošle godine je u Evropi registrovano 56.000 Fiatovih vozila na ovaj pogon.

Umberto Janućeli, komercijalni direktor kompanije FCA Srbija istakao je da Fiat Panda troši svega 2,5 evra na 100 kilometara, a nešto veći Fiat 500L tri evra na 100 kilometara, po sadašnjim cenama i da je to ubedljivo najrentabilnije gorivo. „Zahvaljujući manjoj potrošnji nakon četiri godine imate pun povraćaj investicije u kupovinu automobila. To je posebno važno za kompanije koje gledaju pokazatelj Ukupni troškovi posedovanja automobila i uštede koje se naprave samo na potrošnji goriva iznose za četiri godine koliko košta nov automobil. S druge strane ukoliko se koristi biometan efekat na okolinu automobila je identičan električnim automobilima. Emisije štetnih gasova su minimalne, emisija CO2 je 23 odsto manja nego kod benzinskih motora, čestice azotnih oksida i reaktivnih ugljovodonika su praktično nula“, poručio je Janućeli.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...