NIS dao šansu pripravnicima

BM

U okviru programa„NIS šansa“ juče je 54 nezaposlenih sa fakultetskom ili diplomom srednje škole potpisalo ugovor o radu na godinu dana u Naftnoj industriji Srbije.

Juče je 78 mladih bez radnog iskustva potpisalo ugovore o radu na godinu dana sa Naftnom idustrijom Srbije.

Priliku da postanu deo NIS-ovog tima dobilo je 54 kandidata sa visokom stručnom spremom, među kojima su najbrojniji sa diplomama Rudarsko-geološkog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, Tehnološkog i Tehnološko-metalurškog fakulteta kao i Fakulteta organizacionih nauka. Među 24 kandidata sa završenom srednjom stručnom školom najviše je mašinskih tehničara i elektrotehničara.

„Naftna idustrija Srbije je i ove godine, u okviru svoje korporativne društvene odgovornosti, nastavio sa realizacijom programa pod nazivom „NIS šansa“, koji ima za cilj zapošljavanje mladih, talentovanih kandidata sa završenom srednjom stručnom školom i završenim fakultetom. Svi novozaposleni pripravnici odabrani su pažljivom selekcijom kroz analizu rezultata školovanja, rezultata postignutih na organizovanom testiranju, kao i putem intervjua sa rukovodiocima i budućim mentorima, a sve u skladu sa potrebama NIS-a,“ navedeno je u saopštenju iz ove kompanije.

Iz NIS-a ističu da su, kao i ranijih godina u okviru realizacije programa „NIS šansa“, sarađivali sa lokalnim samoupravama, Nacionalnom službom za zapošljavanje, fakultetima i srednjim školama i na ovaj način odabrala najbolje kandidate koji će raditi u Novom Sadu, Beogradu, Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi i drugim gradovima u kojima NIS ima svoje poslovne kapacitete.

Ovaj programi zapošljavanja mladih realizuje se već pet godina i postao je tradicija i dobra praksa u NIS-u. Od 2010. godine, kada je započet saradnjom na programu Republike Srbije „Prva šansa“ ova akcija je prerasla u program koji se sprovodi pod okriljem NIS-a, a u saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodine i lokalnim samoupravama. Zahvaljujući programu „NIS šansa“, više od 670 mladih su postali deo NIS-ovog tima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...