Oklahomu opustošila serija tornada

Izvor:   Tanjug

Više od 100 tornada pogodilo Srednji zapad SAD, ostavljajući za sobom pustoš. U seriji tornada u Oklahomi je poginulo pet osoba, a nevreme je protutnjalo i kroz Kanzas, Ajovu i Nebrasku. Snažan vetar pratio je grad veličine loptica za golf.

Najmanje pet osoba je poginulo u američkoj državi Oklahomi, nakon što je više od 100 tornada pogodilo Srednji zapad SAD, ostavljajući za sobom pustoš.

Petoro ljudi, među kojima dvoje dece, nastradali su u nedelju ujutru u Vudvordu, 225 kilometara od Oklahoma Sitija. Ulice Vudvorda, gradića sa 12.000 žitelja, bile su prekrivene prevrnutim vozilima, oborenim dalekovodima i šutom od porušenih zgrada.

Serija tornada pogodila je i države Kanzas, Ajovu i Nebrasku, a snažan vetar pratio je grad veličine loptica za golf. Mnoge kuće su oštećene, prekinuto je snabdevanje elektičnom energijom na čitavom području, a u Ajovi je srušena jedna bolnica. U gradu Turmanu u Ajovi evakuisano je oko 300 žitelja.

Veći broj žrtava je izbegnut, kako javljaju lokalni mediji, zbog ranog upozorenja na opasnost koje je izdala američka meteorološka služba. Ta služba je saopštila da olujni sistem u slabljenju i da je malo verovatno da će biti novih tornada, prenele su agencije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...