Golotinjom protiv zagađenja

Izvor:   Beta

Mladić koji se popeo na dizalicu u centru Bukurešta i potom sa sebe skinuo svu odeću pevao pesme o prirodi i tražio zaštitu životne sredine

Jedan mladić popeo se u juče na dizalicu u centru Bukurešta, na visinu od 50 metara, skinuo sa sebe svu odeću i na taj način protestovao dva sata zbog zagađenja rumunske prestonice.

Tražio je zabranu saobraćaja za automobile i njihovu zamenu za bicikle i pešačenje, kako bi vazduh u rumunskoj prestonici bio zdrav i čist. Mladić koji je o sebi rekao da je student arhitekture, sve vreme je šetao na ivici dizalice i pevao pesme o prirodi.

Mladić je potom sišao, dao nekoliko intervjua medijima, a onda ušao u kola hitne pomoći koja su u međuvremenu stigla.

Tokom neobičnog protesta, na Trgu Univerziteta okupilo se dosta ljudi, koji su uglavnom navijali za pobornika zaštite životne sredine. Oni su iskoristili priliku da demonstriraju protiv rumunskih vlasti uzvikujući “Dole (predsednik Rumunije Trajan) Basesku”.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...