NIS dobitnik specijalnog priznanja za dugogodišnje humane aktivnosti

Izvor:   NIS

Kompanija NIS dobitnik je specijalne plakete dnevnika „Večernje novosti“ namenjene udruženjima i kompanijama koje godinama kontinuirano pomažu druge i podstiču na plemenita dela. Specijalna plaketa NIS-u uručena je u okviru jubilarne, 60. tradicionalne akcije ovog dnevnog lista pod nazivom „Najplemenitiji podvig godine" održane danas u Skupštini Grada Beograda. (Foto: NIS)

Pored dodele specijalnih plaketa, žiri sastavljen od najeminentnijih ličnosti iz kulturnog i javnog života je po 60. put izabrao najbolje među onima koji su svojom humanošću i nesebičnošću obeležili 2022. godinu.

U ime kompanije NIS priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora.

 „NIS je jedan od lidera društvene odgovornosti u Srbiji. Od 2009. godine naša kompanija je u društveno odgovorne projekte i podršku profesionalnom i omladinskom sportu uložila više od 4,9 milijardi dinara. Uspešnom realizacijom ovih projekata pokazali smo da smo pouzdan partner zajednici, posebno u onim oblastima koje su ključne za njen dalji razvoj, kao što su javno zdravlje i socijalna zaštita, obrazovanje i nauka, zaštita životne sredine, kultura i sport. Posebnu pažnju i podršku pružamo mladima, koji su uvek u fokusu naših aktivnosti“, rekao je Vadim Smirnov.

Akademik Matija Bećković i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov
Akademik Matija Bećković i zamenik generalnog direktora NIS-a Vadim Smirnov (Foto: NIS)

„Najplemenitiji podvig“ je jedna od najstarijih akcija „Večernjih novosti“, ustanovljena posle katastrofalnog skopskog zemljotresa 1963. godine. Od tada se kontinuirano svake godine uručuju plakete najplemenitijima, čime se odaje priznanje pojedincima i kolektivima koji su svojom hrabrošću, dobrotom, odvažnošću i nesebičnošću zadužili naše društvo.

Dva programa putem kojih kompanija NIS sprovodi najveći deo svojih društveno odgovornih aktivosti su „Zajednici zajedno“ i „Energija znanja“.

U okviru programa „Zajednici zajedno“ u saradnji sa 13 lokalnih zajednica u Srbiji od 2009. godine realizovano je više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara.

Samo u 2022. godini NIS je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ pomogao opremanje 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 opština i gradova u našoj zemlju.

U skladu sa nacionalnim prioritetom - povećanjem nataliteta, cilj kampanje bio je unapređenje uslova za rad zdravstvenih ustanova u oblasti reproduktivnog zdravlja i pružanje podrške parovima u procesu vantelesne oplodnje.

Za kraj kampanje, NIS je darovao i 225 vrednih poklon paketa, kako bi poželeo dobrodošlicu za po 15 prvorođenih beba u 2023. godini u 15 porodilišta u Srbiji.

Kroz program „Energija znanja“, koji se realizuje od 2012. godine, NIS sarađuje sa domaćim i međunarodnim obrazovnim i naučnim ustanovama i stipendira studente. Do sada je stipendirano više od 130 studenata, od kojih je više od 60 već zaposleno u NIS-u.

Uz podršku kompanije, humanitarne i filantropske akcije sprovode i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera. Ovaj klub ima više od 1.900 članova koji su do sada realizovali gotovo 70 akcija, podržavajući tako različite inicijative i kategorije društva.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...