NIS dodelio poklon pakete prvorođenim bebama u Kruševcu

Izvor:   NIS

Kompanija NIS je pod okriljem nacionalne kampanje „Da se nove nade rode“ uručila 225 poklon paketa za bebe koje su se prve rodile u 2023. godini u porodilištima u 15 gradova širom Srbije. Imajući u vidu da je porodilište Opšte bolnice u Kruševcu jedna od ustanova koje su obuhvaćene ovom novogodišnjom akcijom, novim nadama je u znak dobrodošlice uručeno 15 poklon paketa za provorođene bebe u ovom gradu. (Porodilište Opšte bolnice u Kruševcu. Foto: NIS)

Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, takođe je dobilo i po 15 prvorođenih beba u porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

Veliki doprinos ovoj prazničnoj akciji dali su i članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu, a koje su takođe uručene mamama i bebama prilikom izlaska iz porodilišta. Pored toga, volonteri su se angažovali da pokloni na vreme stignu do odabranih porodilišta.

Uručenju poklona u Kruševcu prisustvovali su dr Blagoje Milovanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice u Kruševcu i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS.

NIS dodelio poklon pakete prvorođenim bebama u Kruševcu
dr Blagoje Milovanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice u Kruševcu i Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću kompanije NIS (Foto: NIS)

Doktor Blagoje Milovanović je zahvalio kompaniji NIS na poklonima koji su uručeni u kruševačkom porodilištu.

„Mame i bebe se osećaju dobro i spokojno, uskoro će krenuti kući. Želim da se zahvalim u njihovo ime i poželim im sve najbolje“, rekao je načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo sa neonatologijom Opšte bolnice „Kruševac“.

Stefan Despotović, direktor Centra za odnose s javnošću NIS-a, rekao je da je podrška zajednici jedan od prioriteta kompanije.

„Kompanija NIS je od 2009. godine započela strateški program podrške lokalnim zajednicama širom Srbije i iza nas je više od hiljadu uspešnih projekata u kojima su izgrađene i rekonstruisane brojne bolnice, ambulante, škole, dečja igrališta…Ove i prošle godine u fokusu su projekti podrške povećanju nataliteta i reproduktivnom zdravlju i sada smo u Kruševcu upravo iz tog razloga. Kruševac je jedan od 15 gradova u Srbiji u kojima smo podelili paketiće prvorođenim bebama u 2023. godini. Meni je veliko zadovoljstvo što mogu da budem ovde u ime kompanije NIS, ali i kao Kruševljanin koji je u svoj grad doneo ovu donaciju“, naveo je Despotović.

Da je kompanija NIS tokom 2022. godine bila potpuno posvećena temi unapređenja reproduktivnog zdravlja, kao i povećanju nataliteta u našoj zemlji, govori i činjenica da je u okviru kampanje „Da se nove nade rode“ ukupno podržano 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji.

Od toga je, samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“, kompanija NIS donirala 118,5 miliona dinara u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji. Donirana sredstva usmerena su za nabavku savremene opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje. Pored toga, kompanija je podržala osam porodilišta u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za ove ustanove obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme.  Na taj način NIS je dao svoj doprinos temi od nacionalnog značaja - da nam se u narednim godinama rodi što više novih nada.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...