NIS: Paketići za 225 prvorođenih beba u novoj 2023. godini

Izvor:   NIS

Kompanija NIS donira 225 poklon paketa za prvorođene bebe u 2023. godini. Ova kompanija obradovaće po 15 prvorođenih dečaka i devojčica u 15 gradova Srbije koji su prvi rođeni u novoj godini.
(Dostava paketića za bebe u Pirotu. Foto: NIS)

Poklon pakete, koji sadrže artikle domaćih proizvođača, a koji su neophodni majkama i bebama po izlasku iz porodilišta, u prvim danima 2023. godine dobiće po 15 prvorođenih beba u  porodilištima u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu.

Veliki doprinos ovoj akciji dali su članovi Kluba volontera kompanije NIS koji su donirali pelene za jednokratnu upotrebu kako bi dodatno obogatili sadržaj paketa koji je obezbedila kompanija, dok su se ujedno i nesebično angažovali kako bi pokloni za bebe na vreme bili dopremljeni do odabranih porodilišta.

Na ovaj način NIS aktivno nastavlja sa realizacijom kampanje „Da se nove nade rode“, koja je posvećena povećanju nataliteta, temi od nacionalnog značaja.

Ova kampanja ima za cilj očuvanje i unapređenje reproduktivnog zdravlja i podršku povećanju nataliteta.

Opšta Bolnica Leskovac
Opšta Bolnica Leskovac (Foto: NIS)

Da je kompanija NIS, u godini iza nas, u potpunosti posvećena ovoj temi govori činjenica da je samo u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ donirala 118,5 miliona dinara za nabavku savremene medicinske opreme za 20 zdravstvenih ustanova na svim nivoima zdravstvene zaštite koje se bave reproduktivnim zdravljem, kao i za sufinansiranje troškova parovima koji su u procesu vantelesne oplodnje u 13 partnerskih gradova i opština u Srbiji.

Pored toga, kompanija je pružila podršku porodilištima u manje razvijenim opštinama na jugu i istoku Srbije, tako što je za osam porodilišta obezbedila sredstva za nabavku neophodne medicinske opreme putem svojih filantropskih aktivnosti.

Tako je tokom predhodne godine, kompanija NIS putem različitih programa, podržala ukupno 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u našoj zemlji i time doprinela da nam se u ovoj, 2023. godini rodi što više novih nada.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...