Uspostavljena saradnja između NIS-a i Matematičkog fakulteta u Beogradu

Izvor:   NIS

Kompanija NIS nastavila je da proširuje krug partnera među obrazovnim institucijama uspostavljanjem saradnje sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu. Saradnja, koja će se odvijati u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, podrazumeva povezivanje naučnog rada fakulteta sa poslovnim aktivnostima kompanije.
(Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a i Prof. dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta. Foto: NIS)

Memorandumom o saradnji predviđena su razmena znanja i iskustava, naučna istraživanja i naučno-konsultativne usluge, obuke i treninzi, učešće u zajedničkim projektima, organizacija uzajamnih gostujućih predavanja, kao i stručne prakse i studijske posete.

Prof. dr Zoran Rakić, dekan Matematičkog fakulteta, naveo je ovom prilikom značaj saradnje sa privredom.

„Naši diplomci lako nalaze posao u raznim sektorima, najviše u IT sektoru i svaka saradnja sa privredom je poželjna i potrebna. Saradnja sa NIS-om nam mnogo znači, nadam se da ćemo uskoro imati naše studente koji će raditi u NIS-u. Potrebno je da se studenti upoznaju sa specifičnostima svake kompanije, a naši su veoma sposobni da brzo nauče sve što je neophodno“, naveo je Rakić.

Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora NIS-a, rekla je da kompanija već deset godina sarađuje sa fakultetima i univerzitetima širom Srbije.

„Kroz saradnju sa njima vidimo naše buduće kolege kojima želimo da predstavimo našu kompaniju, u kojoj je moguće graditi karijeru i imati ozbiljnu perspektivu ukoliko neko nakon fakulteta želi da radi u privredi“, navela je Lakićević i dodala da se ponosi činjenicom da NIS godinama podržava i Društvo matematičara Srbije, Društvo fizičara Srbije i Srpsko hemijsko društvo i olimpijade znanja kroz koje su prošle generacije najboljih mladih matematičara, fizičara i hemičara.

Nakon svečanog potpisivanja memoranduma, održan je „HR Dan“ kompanije, kao prvi korak u saradnji NIS-a i fakulteta. Tom prilikom studentima je predstavljena delatnost NIS-a, programi za mlade i mogućnosti koje kompanija pruža.

NIS-ov program „Energija znanja“, u okviru kojeg kompanija sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama u zemlji i inostranstvu i stipendira studente, ove godine obeležava deceniju postojanja.

Partneri kompanije u realizaciji ovog programa su četiri univerziteta u Srbiji i regionu, sedam univerziteta u Ruskoj Federaciji, više od trideset fakulteta, četiri stručna naučna društva i deset različitih naučnih institucija.

Zbog svog doprinosa unapređenju obrazovanja, NIS je prva kompanija kojoj je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dodelilo „Svetosavsku nagradu“, najviše priznanje u ovoj oblasti.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...