Još jedan veliki uspeh naše matematičke ekipe

Izvor:   NIS

Na 63. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja je od 9. do 16. jula održana u Oslu, u Norveškoj, članovi olimpijskog tima Republike Srbije okitili su se sa četiri medalje. (Foto: NIS)

Gvozden Lapčević i Mateja Vukelić, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, osvojili su srebrne medalje, dok su bronzane pripale Milanu Geliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Andriji Živadinoviću iz Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu. Pohvalama su nagrađeni učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, Aleksandar Višnjić i Vukašin Pantelić.

Još jedan veliki uspeh naše matematičke ekipe
(Foto: NIS)

U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 589 učenika iz 104 zemlje. Sjajni rezultati koji su postignuti plod su dugogodišnjeg rada i zalaganja, kako samih učenika, tako i njihovih profesora, navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Vođe tima ekipe Srbije bili su dr Miljan Knežević sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dr Vladimir Baltić sa Visoke škole elektrotehnike i računarstva strukovnih studija Beograd (VIŠER).

Još jedan veliki uspeh naše matematičke ekipe
(Foto: NIS)

Ovogodišnji ciklus takmičenja iz matematike, kao i pripreme za Međunarodnu matematičku olimpijadu, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i kompanije NIS.

Još jedan veliki uspeh naše matematičke ekipe
(Foto: NIS)

U cilju popularizacije prirodnih nauka, kao i afirmacije mladih i talentovanih srpskih matematičara, NIS u okviru programa „Energija znanja“ od 2014. godine sarađuje sa Društvom matematičara Srbije, kroz podršku u realizaciji takmičenja iz matematike, kako  na lokalnom, tako  i na međunarodnom nivou.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...