Održan 12. HSE Forum izvođača u Novom Sadu

Izvor:   NIS

Kompanija NIS nastavila je da, u saradnji sa svojim izvođačima i ostalim partnerima, unapređuje prakse i razmenjuje iskustva u oblasti bezbednosti na radu i u tom cilju je u Poslovnom centru u Novom Sadu održala 12. HSE Forum izvođača. (Foto: NIS)

Na HSE Forumu u Novom Sadu prisustvovalo je gotovo 300 učesnika, među kojima su bili predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije - Uprave za bezbednost i zdravlje na radu, Inspektorata za rad, Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, kompanija sa kojima NIS sarađuje, kao i zaposleni NIS-a.

Cilj skupa bilo je podizanje svesti o potrebi doslednog sprovođenja bezbednosnih pravila na svim lokacijama NIS-a, razmena najboljih iskustava i praksi u ovoj oblasti i zajednički rad na primeni HSE pravila, navodi se u saopštenju ove kompanije. Takođe se ističe da će, svestan značaja ovakvih manifestacija, NIS će i nadalje nastaviti sa organizacijom HSE foruma kako bi doprineo daljem razvoju kulture bezbednosti na radu u našoj zemlji.

Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE u NIS-u
Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE u NIS-u (Foto: NIS)

Forum je otvorio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, koji je kazao da su za kompaniju NIS bezbednost na radu i zaštita životne sredine „apsolutni prioritet, ali i integralni deo svakog radnog procesa“.

„U ovoj oblasti imamo najambiciozniji cilj - radne procese bez povreda i negativnog uticaja na životnu sredinu. Verujemo da je taj cilj moguće postići i aktivno radimo na njegovom ostvarenju. Bez obzira koliko smo mu posvećeni unutar kompanije, svesni smo da ga ne možemo dostići bez naših partnera i izvođača. Zbog toga, sa aspekta bezbednosti, odgovornosti i statistike, ne pravimo razliku između naših zaposlenih i zaposlenih naših saradnika“, rekao je Dmitriev.

Tokom skupa partneri kompanije su informisani o novim HSE zahtevima proisteklim iz Programa Štit bezbednosti KARKAS i novim Zlatnim HSE pravilima NIS-a kojima se unapređuje bezbednost na radu.

NIS posvećuje veliku pažnju ovoj oblasti o čemu svedoči i činjenica da je kompanija poslednje dve godine dobitnik nacionalnog priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja „28. april“ koje dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...