NIS isplaćuje dividendu akcionarima

Izvor:   NIS

Odbor direktora NIS a.d. Novi Sad održao je 27. maja 2022. godine pisane sednice na kojima je, između ostalog, doneo odluku da se XIV redovna sednica Skupštine akcionara saziva za 29. jun 2022. godine u Poslovnom centru NIS-a u Beogradu. Utvrđen je i predlog odluke Skupštine akcionara o raspodeli dobiti za 2021. godinu, isplati dividendi i utvrđivanju ukupnog iznosa neraspoređene dobiti Društva. (Foto: Poslovni centar u Novom Sadu, izvor: NIS)

Predlogom Odluke je za isplatu dividende akcionarima predviđeno 5.782.121.784 dinara, odnosno 25 odsto neto dobiti Društva za 2021. godinu koja je iznosila 23.131.745.000 dinara, navodi se u saopštenju NIS-a.

Odbor direktora je razmotrio i odobrio Godišnji izveštaj NIS a.d. Novi Sad za 2021. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd i utvrdio predlog odluke Skupštine akcionara o usvajanju Godišnjeg izveštaja NIS a.d. Novi Sad za 2021. godinu sa izveštajem nezavisnog revizora PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...