Novosađani dobili ekološki park

Izvor:   NIS

Nastavljajući da ulaže u ekološke projekte i dobrobit zajednice, kompanija NIS podržala je izgradnju i uređenje Sentandrejskog parka u Novom Sadu. Projekat čija vrednost iznosi 13,5 miliona dinara, realizovan je u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a žitelji ovog dela grada dobili su moderan park koji u svom sastavu ima dečje igralište, sportske terene i teretanu na otvorenom, kao i urbani mobilijar. (Foto: NIS)

Nastavljajući da ulaže u ekološke projekte i dobrobit zajednice, kompanija NIS podržala je izgradnju i uređenje Sentandrejskog parka u Novom Sadu. Projekat čija vrednost iznosi 13,5 miliona dinara, realizovan je u okviru NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“, a žitelji ovog dela grada dobili su moderan park koji u svom sastavu ima dečje igralište, sportske terene i teretanu na otvorenom, kao i urbani mobilijar. (Foto: NIS)

Prilikom izgradnje Sentandrejskog parka vodilo se računa o korišćenju ekološki prihvatljivih materijala, kao i obnovljivih izvora energije, tako da park poseduje solarnu rasvetu i pametnu klupu.

U cilju poboljšanja ekološke slike ovog dela grada, u parku su posađene autohtone sadnice lišćarskog i četinarskog drveća. Svoj doprinos oplemenjivanju ovog prostora dali su i predstavnici kompanije NIS i Grada Novog Sada, koji su uz podršku članova Kluba volontera kompanije NIS posadili i dodatni broj sadnica, navodi se u saopštenju ove energetske kompanije.

Svečanom otvaranju parka prisustvovali su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, Miloš Stojanović, predsednik Ekološkog udruženja „Zeleni Sad“, koje je nosilac ovog projekta realizovanog u partnerstvu sa JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad  i uz podršku Gradske uprave za zaštitu životne sredine i JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad.

Novosađani dobili ekološki park
(Foto: NIS)

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, izjavio je da se svake godine sa kompanijom NIS organizuje barem jedan projekat i da su tokom protekle decenije na taj način realizovane brojne aktivnosti iz različitih društvenih oblasti.

Prema njegovim rečima, u projektu „Zajednici zajedno“ u 2021. godini je fokus stavljen na oblast zaštite životne sredine, a rezultati su vidljivi danas, u uređenoj parkovskoj površini i sportskim terenima u Primorskoj ulici.

“Hvala Naftnoj industriji Srbije na tome što svake godine izdvajaju deo svog profita i vraćaju ga zajednicama u kojima posluju. Novi Sad je, kao sedište kompanije u našoj zemlji, prirodno visoko pozicioniran na toj mapi investicija.

“Sentandrejski park ima veliki značaj za žitelje, ne samo Slane bare gde se nalazi, već i Klise i Vidovdanskog naselja. Neiskorišćena i potpuno neuređena površina, danas je dobila pravi kvalitet i sadržaj, jer je na parceli od oko tri hektara primenjena najsavremenija tehnologija i postavljen moderan urbani mobilijar, uz nove zasade drveća i zelenila” istakao je Vučićević, koji se takođe  zahvalio Udruženju „Zeleni sad“ na čiju je inicijativu Grad ušao u realizaciju projekta sa  kompanijom NIS, uz napomenu da će se realizacija ove vrste projekata svakako nastaviti u saradnji sa civilnim sektorom.

Novosađani dobili ekološki park
(Foto: NIS)

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a, rekao je da smo poslednjih godina, „više nego ikada, svedoci važnosti odgovornog poslovanja kojim doprinosimo boljem kvalitetu životne sredine“.

„Zato NIS ostaje posvećen naporima da doprinese napretku zajednice i trudimo se da aktivno učestvujemo u njenom razvoju. Posebno smo ponosni na prijateljstva koja negujemo sa lokalnim zajednicama širom Srbije i sa kojima realizujemo brojne projekte u korist građana. Naša saradnja sa Novim Sadom pravi je primer takvog partnerstva. Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas u prilici da svečano otvorimo ovaj ekološki park za koji verujemo da će svim posetiocima, posebno deci, doneti brojne radosne trenutke. Svako od nas ima potencijal da doprinese napretku zajednice. Naša vizija je da radimo u korist generacija koje dolaze i tom cilju ostajemo posvećenosti i u budućnosti“, naveo je Tjurdenjev.

Miloš Stojanović, predsednik Ekološkog udruženja „Zeleni sad“, kazao je da je park novi ekološki kutak za sve Novosađane.

„Još jednom bih se zahvalio kompaniji NIS čiji je prioritet zaštita životne sredine i koji već godinama finansiraju ovakve projekte. Nadam se da će tako biti i u budućnosti još više. Naravno, prioritet Grada Novog Sada je zaštita prirodne sredine i ovim novim parkom dobijamo jednu lepu novu površinu gde će naši građani uživati. Želeo bih da pozovem sve Novosađane da uživaju u ovom parku, da ga čuvaju, da budu ponosni zato što deci ostavljamo lepšu i čistiju budućnost“, rekao je Stojanović.

Nakon događaja, na novim terenima odigrana je i revijalna utakmica najmlađih kategorija  Košarkaškog saveza Srbije, dok je na dečjim igralištima organizivan bogat program animacije za najmlađe.

U Grad Novi Sad, kompanija NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“ do sada uložila 205 miliona dinara, od kojih je realizovano 100 projekata namenjenih unapređenju kvaliteta života i razvoju zajednice u ovom gradu.

Tokom protekle godine, fokus NIS-ovog programa društvene odgovornosti bili su projekti iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine, te je kompanija izdvojila 107,5 miliona dinara i podržala realizaciju 29 projekata u 12 gradova i opština širom Srbije.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...