NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac

Izvor:   NIS

Kompanija NIS i ove godine proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapređenja tržišta rada u našoj zemlji. U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika. (Foto: NIS)

Analiza rezultata pomaže poslodavcima da steknu jasniju sliku o očekivanjima na tržištu rada, što im, između ostalog, omogućava da u budućnosti prilagode aktuelne i razviju nove modele i alate u upravljanju ljudskim resursima.

„Ovo je drugi put zaredom da je NIS proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji što nam daje novi podsticaj, ali ujedno donosi i odgovornost da nastavimo u istom smeru i ostanemo pouzdan partner našim zaposlenima, jer se obostranim zadovoljstvom postižu odlični poslovni rezultati”, izjavila je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

Naglasila je i da cilj NIS-a u prethodnom periodu nije bio samo da očuva stabilnost poslovanja, već je kompanija i u ovim izazovnim vremenima prepoznala najvažnije - značaj zaposlenih.

To podrazumeva i primenu najboljih praksi koje će omogućiti maksimalnu brigu o zaposlenima, ali i unapređivanje kompetencija koje će pomoći zaposlenima da nastave da se profesionalno razvijaju.

“Za nas ovo nije samo HR nagrada, već rezultat angažovanja celokupnog NIS-ovog tima koji čini više od 11.000 zaposlenih - od top menadžera, preko članova HR tima, pa do svih zaposlenih koji i jesu naš najjači brend“, dodala je Evsina.

NIS i ove godine najpoželjniji poslodavac
(Foto: NIS)

U saopštenju kompanije se još navodi da NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privlačenje mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, a samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika.

Dodatno, NIS je u 2021. godini pokrenuo program “NIS Energy” u kom mogu da učestvuju diplomci i master studenti fakulteta koji odgovaraju biznis potrebama kompanije. Izabrani kandidati, nakon završetka jednogodišnjeg plaćenog programa, imaju mogućnost da se zaposle u kompaniji.

O uspehu prve sezone “NIS Energy” svedoči i činjenica da se svih 15 polaznika zaposlilo u kompaniji nakon isteka programa.

Takođe, NIS je ove godine pokrenuo šestu sezonu programa “NIS Calling” koji omogućava studentima odabranih fakulteta da kroz fleksibilan program prakse steknu prva radna iskustva u NIS-u i na taj način se upoznaju u praksi sa oblastima za koje se školuju. Do sada je priliku da uči i dodatno se obrazuje kroz ovaj program dobilo više od 130 polaznika, a više od 30 njih nastavilo je da gradi karijeru u kompaniji.

Sem toga, u prethodnom periodu NIS je nastavio da radi i na unapređenju praksi iz oblasti ljudskih resursa, i u tom smislu je tokom 2021. godine implementirana SAP Success Factors platforma koja je omogućila digitalizaciju upravljanja ljudskim resursima - od regrutacije, selekcije, onbordinga i učenja do talent menadžmenta.

Važno je istaći i da je platforma NIS-a, ,„Poštovanje, pre svega“, koja je usmerena na osnaživanje kolektivnog radnog okruženja, kao i na  razvoj kulture saradnje, transparentnosti i međusobnog poštovanja, u prošloj godini proglašena za jedan od najboljih HR projekata u Srbiji. Reč je o dodatnom sistemu podrške zaposlenima, koji se oslanja na vrednosti kompanije i načela korporativne kulture.

Kompanija NIS proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji i u prethodnom istraživanju portala Poslovi.Infostud koje je organizovano 2020. godine.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...