NIS dobitnik najvišeg priznanja za bezbednost i zdravlje na radu

Izvor:   NIS

Svetski dan bezbednosti i zdravlja na radu i Dan bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji tradicionalno je obeležen uručenjem nagrada za 2021. godinu. Kompanija NIS osvojila je prvo mesto na takmičenju za dodelu nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu u kategoriji Povelja „28. april“. Takmičenje organizuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. (Foto: NIS)

U ime NIS-a nagradu je primio Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE, a priznanje mu je uručila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, navodi se u saopštenju Naftne industrije Srbije.

„Ovo priznanje pokazuje da su naša stalna ulaganja i napori, usmereni na sprovođenje i unapređenje bezbednosti i zaštite na radu, kao i zaštitu životne sredine, visoko vrednovani u široj zajednici. Naš cilj je da svi biznis projekti koje realizujemo imaju pozitivan efekat na zaštitu životne sredine, a da u isto vreme radni procesi budu bezbedni. To znači da je za NIS briga o bezbednosti i zaštiti zdravlja kako svojih zaposlenih, tako i eksternih saradnika i trećih lica prioritet. Prioritet za kompaniju je i strogo poštovanje najviših ekoloških standarda i efikasno i odgovorno korišćenje raspoloživih resursa. Pravila bezbednosti i zdravlja na radu su imperativ pri donošenju svih odluka biznisa u našoj kompaniji, kako bismo radili još uspešnije i bezbednije, na zadovoljstvo svih nas“, izjavio je Ivan Dmitriev.

NIS dobitnik najvišeg priznanja za bezbednost i zdravlje na radu
(Foto: NIS)

Nacionalno priznanje Povelja „28. april” dodeljuje se za poseban doprinos i unapređenje bezbednosti i zdravlja na radu, kroz zakonito, blagovremeno, inovativno i preventivno postupanje u primeni utvrđenih mera u dve kategorije - pravna lica do 250 zaposlenih i pravna lica sa više od 250 zaposlenih.

NIS je treći put dobitnik nacionalnog priznanja Povelja „28. april”, a ove godine prvo mesto deli sa kompanijom Marbo Product.

Komisija za dodelu nagrada uzela je u obzir način upravljanja bezbednošću i zdravljem na radu, primenu i kontrolu mera, inovacije i investicije, uređivanje prava, obaveza i odgovornosti u skladu sa Zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu i druge aktivnosti (projekti, kampanje, deljenje dobre prakse i sl.).

Vrste nacionalnih priznanja iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu su Povelja „28. april“, Plaketa „28. april“ i Pohvalnica „28. april“, a mogu se dodeliti pravnim i fizičkim licima, odboru za bezbednost i zdravlje na radu, organizacijama i udruženjima.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...