Poklon kompanije NIS učenicima na Kosovu i Metohiji

Izvor:   NIS

U želji da učenicima sa Kosova i Metohije daruje novogodišnje poklone i učini predstojeće praznike što lepšim, kao i da motiviše mlade da se bave sportom, kompanija NIS donirala je sportsku opremu i rekvizite za 18 matičnih osnovnih škola sa područja 10 opština na Kosovu i Metohiji. (Foto: NIS)

Projekat je realizovan u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije i udruženjem „Sportstars“, navodi se u saopštenju NIS-a i dodaje da su izdvojena sredstva, u iznosu od dva miliona dinara, namenjena opremanju sportskih sala i otvorenih igrališta osnovnih škola koje pohađa više od 1.500 učenika u srpskim enklavama u opštinama Gnjilane, Vitina, Novo Brdo, Kosovska Kamenica, Lipljan, Obilić, Srbica, Vučitrn, Peć-Goraždevac i Istok-Osojane.

Svečanoj dodeli donacije prisustvovali su predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, direktori osnovnih škola sa područja opštine Lipljan, predstavnici kompanije NIS i sportskog udruženja „Sportstars“.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Republike Srbije, Svetlana Miladinov, istakla je značaj ulaganja kompanije NIS u projekte koji su namenjeni deci na Kosovu i Metohiji.

„Ova donacija sportske opreme za 18 osnovnih škola na prostoru južno od Ibra ima veliki značaj, pre svega, jer naša deca na Kosovu i Metohiji nisu zaboravljena i zato što će ova sportska oprema umnogome doprineti da se sport, sportski život i sportski duh razvije kod naših mladih. Ovo je ulaganje i u budućnost, a vi znate i sami da ulaganjem u budućnost kod našeg naroda na Kosovu i Metohiji dajemo im volju i želju za opstanak i ostanak u našoj južnoj pokrajini. Sigurna sam da će zahvaljujući ovoj donaciji bar neko od naše dece postati vrhunski takmičar, vrhunski borac, da će upravo ova oprema omogućiti da ponesu dres, da predstavljaju boje Republike Srbije na mnogim takmičenjima. Kancelarija će nastaviti da pomaže i dalje naš narod na Kosovu i Metohiji, i nadam se da ćemo zajedničkim akcijama doprineti da budućnost, bude na delu, a Kancelarija uvek bude uz svoj narod“,  istakla je Svetlana Miladinov.

Zamenica generalnog direktora za organizaciona pitanja NIS-a, Natalija Bilenok je navela da kompanija posvećeno radi na podršci društveno odgovornim projektima sa posebnim akcentom na ulaganja u obrazovanje i mlade.

„Pod sloganom „Budućnost na delu“naša kompanija ne gradi samo poslovne uspehe, već i doprinosi razvoju zajednice. Iskustvo nam pokazuje da zajednicu jačamo pre svega kroz ulaganje u njen najvitalniji i najlepši deo, ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje. Zbog toga nam je od posebne važnosti što u saradnji sa našim prijateljima iz Vlade Srbije imamo priliku da podržimo učenike na Kosovu i Metohiji i da im poklonimo sportsku opremu i rekvizite. Želim da ova oprema unapredi rad škola u oblasti fizičkog vaspitanja i da podstiče mlade da se bave sportom i doprinese lepšem i zdravijem detinjstvu dece koja će je koristiti“, istakla je Natalija Bilenok.

Lazar Mladenović iz udruženja „Sportstars“ je istakao uspešnu saradnju koju ovo udruženje ima sa kompanijom NIS i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju.

„Zahvalio bih kompaniji NIS koja nas je prepoznala kao dobrog partnera u sprovođenju ove akcije, kao i Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja nam je izašla u susret kako bi ovaj projekat uspešno bio realizovan. Ovo je jedna divna akcija u kojoj NIS nastavlja svoje aktivnosti u podršci zajednici i mladima. Nadam se da ćemo i u narednom periodu nastaviti da zajedno podržavamo i realizujemo ovakve projekte“, rekao je Mladenović.

Direktor Osnovne škole „Knez Lazar“ iz Donje Gušterice, Dragan Maksimović, zahvalio je kompaniji NIS, Kancelariji za Kosovo i Metohiju i udruženju „Sportstars“, na podršci u ime svih  osnovnih škola sa teritorije Lipljanja  i naveo da će ova sportska oprema doprineti da učenici, ali  i nastavnici,  razvijaju svoje sportske sposobnosti, znanje i veštine.

Ovom donacijom kompanija NIS nastavlja da iskazuje humanost na delu, ali i doslednost u opredeljenju da  ulaže u mlade, sport i obrazovanje širom naše zemlje.

NIS je od 2009. godine kroz različite društveno odgovorne projekte u Srbiji uložio više od 4,1 milijarde dinara.

Svojim aktivnim ulaganjem u zajednicu kompanija učestvuje i u realizaciji projekata za podršku građanima na Kosovu i Metohiji.

Neki od realizovanih projekata kompanije u prethodnom periodu su i donacija sanitetskog vozila sa inkubatorom za Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, zatim je u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije pružena pomoć predškolskim ustanovama na teritoriji AP Kosovo i Metohija i donirana  jedna tona goriva za projekat „Mala matura veliko srce“.

Kompanija NIS pružila je podršku i realizaciji brojnih projekata u oblasti socijalne zaštite, kao i podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...