U krugu pančevačke rafinerije zasađeno 500 platana i javora

Izvor:   NIS

U želji da doprinesu unapređenju zaštite životne sredine, zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera kompanije, u saradnji sa JKP Zelenilo Pančevo zasadili su 500 stabala u Rafineriji nafte Pančevo i njenoj okolini. (Foto: NIS)

Reč je o sadnicama javorolisnog platana i srebrnolisnog javora visine oko 3,5 metara, vrednih pet miliona dinara, a novi drvoredi ukupne dužine gotovo 2,5 kilometra, osim što će ulepšati deo Pančeva u kom se nalazi rafinerija, blagotvoreno će uticati i na kvalitet vazduha u ovom gradu, navodi se u saopštenju kompanije NIS.

Navodi se takođe da su u akciji sadnje drveća učestvovali i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Grada Pančeva i JKP Zelenilo Pančevo.

U krugu pančevačke rafinereije zasađeno 500 platana i javora
(Izvor: NIS)

Ivana Hadži Stošić, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine, tom prilikom je istakla značaj ovakvih akcija i naglasila da kompanije na ovaj način učestvuju u ostvarenju jednog od nacionalnih prioriteta, a to je poboljšanje kvaliteta vazduha.

„Sadnjom preko 500 stabala javora i platana, kompanija NIS je i ovoga puta pokazala društvenu i ekološku odgovornost, kao i to da im je zaštita životne sredine primarna u poslovanju. Kao što znate, ministarstvo je i ove godine raspisalo tri javna konkursa za podršku lokalnim samoupravama za projekte kojima je cilj poboljšanje kvaliteta vazduha, a sa gradom Pančevo potpisan je i memorandum o saradnji. Ove godine, zajedno sa kompanijom NIS u okviru programa društvene odgovornosti  „Zajednici, zajedno“, podržali smo 29 projekata iz oblasti zaštite životne sredine“, istakla je Hadži Stošić.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a je podsetio na uspešnu saradnju kompanije sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Gradom Pančevom i naglasio da će i u narednom periodu NIS nastaviti da ulaže u ekološke projekte.

„Kompanija NIS je zajedno sa našim prijateljima iz Ministarstva za zaštitu životne sredine i Grada Pančeva organizovala ovu ekološku akciju kojom prenosimo snažnu poruku - da je ekologija naš glavni cilj, da je zaštita životne sredine naše strateško opredeljenje i da naša kompanija od toga neće odustati“, istakao je Smirnov.

U krugu pančevačke rafinereije zasađeno 500 platana i javora
(Izvor: NIS)

Predrag Živković, član Gradskog veća za komunalne poslove grada Pančeva naveo je značaj dugogodišnje saradnje u okviru ekoloških i društveno odgovornih projekata sa kompanijom NIS.

„Sa zadovoljstvom učestvujemo u akciji sadnje više od 500 stabala, za šta je NIS donirao sredstva. Ovo nije prvi put da kao grad učestvujemo u jednoj od akcija čiji je domaćin kompanija NIS, to smo činili i u prethodnom periodu, posebno kada su ekološke teme u pitanju, kada se radi o uređenju i čišćenju gradskog priobalja, tako da ćemo i u narednom periodu nastaviti da podržavamo svaku akciju koja ima društveno odgovoran karakter“, izjavio je Živković.

Kompanija NIS već godinama posvećeno radi na sprovođenju „zelene“ agende, pružajući na taj način doprinos unapređenju zaštite životne sredine u našoj zemlji.

Ovakvim akcijama kompanija doprinosi ostvarenju cilja Održivog razvoja Ujedinjenih nacija o zaustavljanju klimatskih promena i njenih posledica.

Stalnim ulaganjima u modernizaciju Rafinerije nafte Pančevo i početkom rada projekta „Duboka prerada“, NIS je dodatno smanjio emisije zagađujućih materija u vazduh iz rafinerijskih postrojenja.

Od 2009. godine, kompanija je u ekološke projekte u različitim segmentima poslovanja uložila gotovo 120 miliona evra.

Rafinerija nafte Pančevo je prvo energetsko postrojenje u Srbiji koje je dobilo integrisanu IPPC dozvolu, kojom se potvrđuje da su svi proizvodni procesi usklađeni sa najvišim evropskim i domaćim ekološkim propisima.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...