NIS dobitnik prestižnog priznanja - Oskar kvaliteta

Izvor:   NIS

Kompanija NIS postigla je izuzetan rezultat na takmičenju za poslovnu izvrsnost „Oskar kvaliteta“ za 2021. godinu i osvojila peti nivo izvrsnosti i nagradu „Šampion izvrsnosti 2021“. Nagradu „Oskar kvaliteta“ dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije. (Vadim Smirnov, zamenik generalog direktora NIS-a prima nagradu u ime kompanije. Foto: NIS)

NIS je prva kompanija koja je u istoriji ovog takmičenja dva puta ponela titulu apsolutnog šampiona, a sada i titulu šampiona izvrsnosti, a priznanje je u ime kompanije primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije, navodi se u saopštenju kompanije.

“Ponosan sam na svoje kolege, na menadžment kompanije, koji se godinama suočava sa rizicima i rešava probleme efikasnim pristupom. Oni su skrenuli pažnju na to da su naše najveće bogatstvo ljudi, te da moramo da nastojimo da sačuvamo svako radno mesto. Danas, mi imamo jednu od najboljih rafinerija u regionu, zapravo ne jednu od najboljih, već najbolju, koja se može meriti sa  bilo kojom rafinerijom u Rusiji i na to smo izuzetno ponosni. Kompanija NIS gleda u budućnost sa optimizmom. Mi smo velika kompanija i svesni smo svoje odgovornosti” izjavio je Smirnov istakavši da će od naredne godine u fokusu NIS-a biti ekologija i zelena tranzicija, kao i da je plan kompanije da i u tom pogledu zadrži lidersku poziciju.

NIS dobitnik prestižnog priznanja - Oskar kvaliteta
Na današnjoj dodeli nagrada „Oskar kvaliteta“, kompanija NIS je proglašena apsolutnim šampionom
za poslovnu izvrsnost. (Izvor: NIS)

Dobijanjem današnjeg priznanja, NIS je postao prva kompanija koja je za 23 godine, koliko se dodeljuje nagrada, dva puta zauzeo titulu apsolutnog šampiona, čime još jednom potvrđuje status jedne od najuspešnijih kompanija, ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope.

Uspeh kompanije NIS je utoliko veći, jer je istovremeno i Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove, poneo specijalno priznanje „Lider poslovne izvrsnosti“ za 2021. godinu.

„Ovo priznanje na prvom mestu znači prepoznavanje organizacionih sposobnosti i kvaliteta korporativnih vrednosti koje imamo u kompaniji, pogotovo u ovom izazovnom periodu u kom smo se našli. Dodatno, biti lider u kompaniji veličine NIS-a znači i motivisati ljude da se, pored standardnih poslovnih zadataka, izbore i sa ličnim izazovima, da pronađete energiju u njima, kao i da postignete rezultate. Da biste ostvarili sve navedeno, morate da budete veoma jasni u postavljanju i integraciji sistema kvaliteta u svakodnevnim poslovnim aktivnostima“, naveo je Goran Stojilković.

NIS dobitnik prestižnog priznanja - Oskar kvaliteta
Goran Stojilković, zamenik generalnog direktora NIS-a za petrohemijske poslove, dobitnik je priznanja
„Lider poslovne izvrsnosti“ za 2021. godinu. (Izvor: NIS)

Priznanja „Oskar kvaliteta“ dodeljuju se u okviru Svetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta.

Nacionalna nagrada „Oskar kvaliteta“ namenjena je profitnim i neprofitnim organizacijama, kao nezavisna nagrada za vrhunske rezultate postignute na unapređenju i razvoju organizacione i poslovne izvrsnosti.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije: realni sektor, javni sektor i organizacije van teritorije Republike Srbije.

Nagradu dodeljuje stručni žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija, na osnovu ocena ocenjivačkih timova biranih sa liste registrovanih ocenjivača za poslovnu izvrsnost. Pri izboru dobitnika, stručni žiri ocenjuje rezultate organizacije u čak devet oblasti: liderstvo, strategija, ljudski resursi, partnerstvo i resursi, procesi, proizvodi i usluge, rezultati kod korisnika, rezultati kod ljudskih resursa, rezultati kod društvene zajednice i poslovni rezultati.

Pre dve godine uvedene su nove kategorije nagrade: „Šampion izvrsnosti“, za organizaciju koja osvoji peti nivo izvrsnosti i „Lider poslovne izvrsnosti“, za prvog čoveka te organizacije, koji je na završnom ocenjivanju lično pokrivao kriterijume „Liderstvo“ i „Strategiju“.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...