Kusturica i Gasprom njeft spojili muziku i bioskop u formatu Kustendorf Concert

Izvor:   NIS

Kustendorf Koncert poznatog srpskog reditelja Emira Kusturice i njegove muzičke grupe The No Smoking Orchestra dostupan je od danas na Youtube platformi. Snimak nastupa iz Drvengrada je kreativna zamena za tradicionalni festival ruske muzike Kustendorf CLASSIC, koji se ove godine nije održao u uobičajenom formatu zbog pandemije korona virusa. Na koncertu su zajedno sa muzičarima The No Smoking Orchestra svirali i mladi muzičari iz Srbije i Rusije, učesnici prethodno održanih festivala. (Foto: NIS)

Kustendorf Concert počeo je italijanskom tarantelom u aranžmanu The No Smoking Orchestra i preko najboljih pesama benda Emira Kusturice u finalu stigao do čuvenog "Slovenskog marša" Petra Iliča Čajkovskog. Uz Emira i „The No Smoking Orchestra“, svirali su i studenti iz Srbije, Branka Baroš (violina), Dimitrije Simić (harmonika), Dimitrije Mladenović (klavir), Borisav Stanić (klarinet) kao i studenti iz Rusije, Kamila Zalijeva (sopran), Vasilisa Jevstignjejeva (klavir) i Luka Belozerov (flauta). Za nove aranžmane, pobrinuo se jedan od najperspektivnijih srpskih kompozitora mlađe generacije, Aleksandar Sale Sedlar.

Pored dobre muzike, snimak će vas voditi kroz predele Mokre Gore i Rusije

Od danas, 28. septembra film-koncert je svima dostupan putem linka https://kustendorfclassic.online/.

Emir Kusturica & No Smoking Orchestra
Emir Kusturica & No Smoking Orchestra (Izvor: NIS)

Nakon uklanjanja ograničenja zbog korona virusa, planira se da se festivalsko takmičenje vrati na terene Drvengrada. Iako nije isključeno, da će pri tom i novi format osvojiti za sebe pravo na postojanje, jer što je više dobre muzike, to je bolje.

„Zbog ograničenja izazvanih pandemijom Korona virusa, Drvengrad ove godine nije mogao da primi mlade muzičare iz Srbije i Rusije. Oni ovde dolaze od 2013. godine, kako bi u jednoj apsolutno slobodnoj atmosferi ispoljili svoj duh kroz muziku, kao i kako bi razmenili iskustva sa poznatim muzičarima. The No Smoking Orchestra je ovde u selu snimio naš balkanski „drajv“ - Kustendorf CONCERT, uz učešće mladih muzičara iz Srbije i Rusije. Nadam se da ćemo sledeće godine sa našim prijateljima iz Gasprom njefta, festival održati ponovo ovde“, istakao je Emir Kusturica.

Sve informacije o festivalu, mogu se pogledati na: https://www.facebook.com/kustendorfclassic i https://www.instagram.com/kustendorf_classic/

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...