Sedma beogradska gimnazija dobila savremenu opremu za kabinet fizike i biologije

Izvor:   NIS

Kompanija NIS je, u okviru programa „Zajednici zajedno 2020″, Sedmoj beogradskoj gimnaziji donirala 2,5 miliona dinara za nabavku savremene školske i laboratorijske opreme koja će se koristiti za eksperimentalne vežbe iz fizike i biologije. Kabineti su opremljeni i računarskom opremom poput interaktivnih displeja, pametnih tabli i tablet uređaja. (Foto: NIS)

Tim povodom gimnaziju su danas posetili pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i direktor Centra za odnose sa javnošću u NIS-u Stefan Despotović, koji su sa predstavnicima škole obišli uređene kabinete.

Despotović je naglasio da NIS i Grad Beograda imaju dugogodišnju uspešnu saradnju na dosta projekata u oblasti društveno-odgovornog poslovanja, od kojih je veliki deo vezan za obrazovanje.

„Cilj kompanije NIS i Grada Beograda bio je zajednički, podizanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Program „Zajednici zajedno“ je jedan od programa koje sprovodimo u sferi društvene odgovornosti i on je prošle godine bio usmeren na oblast obrazovanja i pre svega poboljšanje bezbednosti i digitalizacije u školama“, istakao je direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a.

Sedma beogradska gimnazija dobila savremenu opremu za kabinet fizike i biologije
Sedma beogradska gimnazija je u okviru programa NIS-a kreirala aplikaciju za unapređenje
obrazovnih uslova u domenu prirodnih nauka. (Izvor: NIS)

Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, rekao je da je NIS kao velika, internacionalna kompanija dobar primer koji pokazuje da kompanije treba da ostave svoj trag i ulažu u projekte koji se ne odnose samo na poslovanje, već i na unapređenje društva u celini.

„NIS je prepoznao da u sredinama u kojima radi širom Srbije je potrebno dati nešto više, a to više su upravo projekti iz različitih oblasti koje godinama zajedno usmeravamo ka pojedincima i određenim grupacijama koji ostaju iza nas i i dalje funkcionišu”, naveo je Mladenović istakavši da su Grad i kompanija NIS do sada realizovali 72 projekta u koje je NIS u okviru programa "Zajednici zajedno" uložio 750 miliona dinara.

Miroslav Markićević, direktor Sedme beogradske gimnazije, rekao je da je ova škola u programu „Zajednici zajedno“ učestvovala kreiranjem aplikacije čiji je cilj bio unapređenje uslova za obrazovanje i vaspitanje u oblastima prirodnih nauka.

„Pre sveha želim da izrazim zahvalnost NIS-u koji je imao sluha da pomogne našim učenicima, nadam se da ćemo imati priliku da i dalje sarađujemo i sa Gradom Beogradom, sa NIS-om i sa Festivalom nauke“, rekao je Markićević.

Sedma beogradska gimnazija dobila savremenu opremu za kabinet fizike i biologije
Stefan Despotović, direktor Centra za odnose sa javnošću NIS-a (Izvor: NIS)

Realizacijom ovog projekta unapređeni su uslovi rada ove gimnazije u oblastima prirodnih nauka, a kompanija NIS je na ovaj način nastavila da ulaže u zajednici i unapređuje njen kvalitet, posebno u segmentu obrazovanja, navodi se u saopštenju NIS-a.

Ističe se takođe da je samo tokom prošle godine, kroz program „Zajednici zajedno“ NIS, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i 12 lokalnih zajednica, podržao 72 škole širom Srbije i uložio 114,5 miliona dinara za unapređenje i digitalizaciju nastavnog procesa i povećana bezbednost dece i nastavnika u školama.

Na teritoriji grada Beograda, kompanija je tokom prošle godine kroz program „Zajednici zajedno“ podržala 13 škola i uložila 20 miliona dinara u njihovo unapređenje.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...