NIS širi energiju znanja u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu

Izvor:   NIS

Kompanija NIS i Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti obrazovanja, istraživanja i transfera znanja. Sporazum predviđa unapređivanje različitih vidova popularizacije ruskog jezika i kulture, razvoja naučnih istraživanja i razmene znanja u okviru NIS-ovog programa „Energija znanja“, navodi se u saopštenju NIS-a. (Svečanost u bašti fakulteta. Foto: NIS)

Saradnja kompanije NIS i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu podrazumeva i učešće u zajedničkim projektima, organizaciju gostujućih predavanja stručnjaka NIS-a i profesora sa fakulteta na teme od obostranog interesa, ali i uključivanje studenata u programe NIS-a namenjene mladima, u skladu sa potrebama i mogućnostima kompanije.

„Naš univerzitet je velika institucija, i upravo ove nedelje obeležavamo nedelju Departmana za ruski jezik i književnost. Zadovoljstvo nam je što je ovom prilikom naša saradnja sa kompanijom NIS ozvaničena potpisivanjem Memoranduma“, izjavila je Natalija Jovanović, dekanica Filozofskog fakulteta, ističući da će na samom fakultetu uskoro biti otvoren i Lektorat za slovenske jezike.

NIS širi energiju znanja u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Nišu
Prezentacija Udžbenika profesorima od strane dela autorskog tima (Izvor: NIS)

Snežana Lakićević, savetnik zamenika generalnog direktora NIS-a, ukazala je na značaj proširenja saradnje kompanije sa fakultetima niškog univerziteta.

Prema njenim rečima, NIS već dugi niz godina sarađuje sa Univerzitetom u Beogradu i Novom Sadu, a prošle godine je započeto partnerstvo sa Mašinskim i Elektronskim fakultetom u Nišu. “Zajednički rad sa Filozofskim fakultetom umnogome će doprineti razmeni znanja i iskustva naše kompanije i ove obrazovne institucije“, istakla je Lakićević.

Nakon svečanog potpisivanja Memoranduma o saradnji, stručnoj publici i studentima je predstavljen udžbenik za ruski jezik „Ni puha, ni pera!“, koji je izdao Centar Ruskog geografskog društva u Srbiji, uz podršku kompanije NIS.

O koristima i prednostima ovog udžbenika ovom prilikom govorio je deo autorskog tima - profesorka Nataša Ajdžanović sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Jelena Ginić sa Filološkog fakulteta u Beogradu, a o iskustvima dosadašnjeg uspešnog rada sa udžbenikom govorila je prof. Emilija Jović sa Filozofskog fakulteta.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...