NIS i SOS Dečija sela pokrenuli projekat za ekonomsko osnaživanje mladih

Izvor:   NIS

SOS Dečija sela Srbija i kompanija NIS započeli su zajedničku realizaciju serije radionica čiji je cilj edukacija mladih u oblasti zapošljavanja i ekonomskog osnaživanja. (Foto: NIS)

Ciklus radionica za podšku mladima u organizaciji kompanije NIS i organizacije SOS Dečja sela, održavaju se u Centru „Jaki mladi” i na njima učestvuje do desetoro mladih ljudi koji su u sistemu alternativnog staranja, uz mentorsku podršku članova HR tima kompanije NIS.

U saopštenju NIS-a se takođe navodi da mentori svoja znanja, iskustva i veštine u oblasti zapošljavanja dele sa mladima, koji na savremen i interaktivan način stiču praktična znanja od značaja za proces zaposlenja.

NIS i SOS dečija sela pokrenuli projekat za ekonomsko osnaživanje mladih
(Izvor: NIS)

Prva u nizu radionica bila je posvećena konkurisanju za posao, načinu na koji se piše CV, pripremi za razgovor sa potencijalnim poslodavcem i prezentovanju znanja i veština tokom intervjua, dok su na drugoj radionici mladima predstavljeni saveti kako da se izdvoje od ostalih kandidata pisanjem motivacionog pisma.

Kompanija NIS je prepoznala značaj ekonomskog osnaživanja mladih i izrazila spremnost da im pomogne da se što bolje pripreme za pronalaženje odgovarajućeg posla, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Zajedničke radionice kompanije NIS i Centra „Jaki mladi“će se održavati kontinuirano u trajanju od 6 meseci.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...