NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku

Izvor:   NIS

Kao dokazani partner zajednice u kojoj posluje, kompanija NIS je još jednom pokazala humanost na delu, ovoga puta donacijom od oko 5.000 litara Jazak pijaće vode Opštoj bolnici u Čačku, jedinoj u Moravičkom okrugu koja se pored svoje redovne delatnosti bavi i zbrinjavanjem COVID pacijenata. Na taj način, NIS nastavlja kontinuirano da pomaže zdravstvene ustanove širom Srbije koje se suočavaju sa neprekidnim i teškim izazovima u borbi protiv korona virusa. (Foto: NIS)

Donaciju Opštoj bolnici u Čačku je u ime kompanije NIS uručio Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a. Donacija je uručena vršiocu dužnosti direktora Opšte bolnice u Čačku, dr Miroslavu Sretenoviću, uz prisustvo gradonačelnika Grada Čačka, Miluna Todorovića, navodi se u saopštenju NIS-a.

Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, zahvalio je kompaniji NIS na današnjoj donaciji i višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa lokalnom samoupravom.

„Ova donacija nije prva za našu bolnicu u Čačku. Ne samo društvena odgovornost, već i humanost i solidarnost se pokazuje i u teškoj 2020. godini kroz važnu donaciju računarske opreme, a sada i vode za piće” rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, Grad Čačak i NIS rade već osam godina na zajedničkim projektima kroz program „Zajednici zajedno“,  a u okviru te  saradnje NIS je u grad Čačak uložio 64 miliona dinara, najviše u sportske terene, ali i kulturno-umetničke i obrazovne ustanove, kao i druge institucije.

“Prošle godine 10 čačanskih škola je dobilo računarsku opremu u vrednosti od 8 miliona dinara. NIS je jedna od retkih i veoma poštovanih kompanija koja ulaže svoja sredstva u razvoj lokalnih samouprava i ja sam ubeđen da ćemo nastaviti saradnju sa NIS-om i u narednom periodu“, naglasio je Todorović.

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku
Milutin Todorović, Gradonačelnik Čačka (Izvor: NIS)

Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a, izrazio je zahvalnost medicinskim radnicima i istakao dobru saradnju kompanije sa gradom Čačkom.

“Želim da iskoristim ovu priliku da izrazim duboko poštovanje i zahvalnost svim zdravstvenim radnicima i celokupnom medicinskom osoblju na naporima koje ulažu u borbi protiv epidemije. Vi ste na prvoj liniji fronta, rizikujete svoje zdravlje i živote, i mnogo vam hvala za sve što činite. NIS će nastaviti da pruža podršku i ulaže u budućnost zajednice u kojoj živimo radimo“, naveo je Kandalincev.

Ukazao je i na to da je NIS, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka uključena u humanitarne aktivnosti koje su usmerene na suzbijanje COVID-19.

Prema njegovim rečima, NIS je na početku pandemije poklonio 270 tona avio goriva za humanitarne letove „Air Serbia“, dok je „Gasprom njeft“, kao većinski vlasnik kompanije donirao gorivo za javne službe Vlade Republike Srbije.

NIS donirao Jazak vodu Opštoj bolnici u Čačku
Pavel Kandalincev, direktor Direkcije za maloprodaju NIS-a (Izvor: NIS)

Miroslav Sretenović, v.d. direktora Opšte bolnice u Čačku, zahvalio je NIS-u na današnjoj donaciji u ime zaposlenih u bolnici.

„Ovo je samo nastavak donatorskih aktivnosti NIS-a prema našoj bolnici jer je krajem prošle godine kompanija obezbedila donaciju za nabavku važne računarske opreme koja je opredeljena za rad zdravstvenih radnika i bolničke administracije što unapređuje kvalitet rada i olakšava i ubrzava sve naše administrativne aktivnosti“, naveo je Sretenović.

Kompanija NIS je prepoznata kao kompanija koja razume društvenu odgovornost, solidarnost i potrebu da pomogne onima kojima je pomoć sada najpotrebnija, a to su zdravstvene ustanove, dodao je Sretenović ukazavši i na to da za Opštu bolnicu u Čačku donacija NIS-a predstavlja značajnu pomoć i podršku, kao i za sve zdravstvene radnike “koji se duže od godinu dana hrabro i do poslednjeg atoma snage bore protiv ove strašne bolesti.“

U saopštenju se navodi da su u današnjoj akciji takođe učestvovali i članovi NIS-ovog Kluba volontera koji su bili angažovani u fabrici vode „Jazak“ na pakovanju i pripremi za isporuku vode namenjene Opštoj bolnici u Čačku. Na taj način NIS i njegovi zaposleni još jednom su pokazali da ostaju posvećeni humanitarnim aktivnostima koje imaju za cilj podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Od početka pandemije, NIS pruža kontinuiranu podršku kako celom društvu, tako i zdravstvenim ustanovama širom Srbije. Donacija vode čačanskoj bolnici deo je tog kontinuiteta, pa je tako NIS krajem prethodne godine ovoj zdravstvenoj ustanovi donirao sredstva za nabavku računarske opreme radi efikasnijeg obavljanja administrativnog dela posla, saopštila je ta kompanija.

Navodi se takođe da NIS i u narednom periodu ostaje pouzdan partner zajednice, a kompanija će nastaviti da unapređuje i jača odnose sa lokalnom zajednicom, na dobrobit svih građana.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...