OTVOREN MUZEJ NAFTNE INDUSTRIJE SRBIJE

Izvor:   Beta

U Poslovnom centru Naftne industrije Srbije (NIS) u ponedeljak je otvoren Muzej naftne industrije Srbije, prvi industrijski muzej u Srbiji

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko rekao je na otvaranju Muzeja naftne industrije Srbije da pored rada na promenama u poslovanju, kao i sve boljim rezultatima, NIS ima za cilj i da sačuva svoju istoriju i tradiciju.


Eksponati koji su izloženi u muzeju svedoče o istoriji kompanije, kao i o načinu poslovanja u svim njenim segmentima, od proizvodnje, preko prerade do prometa.

Izložene su fotografije, dokumenti, planovi, objekti. Među eksponatima su i stari aparat za točenje goriva i deo cevi s rafinerijskog postrojenja koje je bombardovano u vazdušnoj kampanji NATO protiv Srbije, 1999. godine.

Muzejska postavka svedoči i o razvoju Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, kao i o razvoju energetike, kao jedne od najvažnijih privrednih grana u zemlji.

Na otvaranju muzeja prikazani su i arhivski filmovi iz dokumentacije NIS-a, a nastupio je i hor NIS-Naftagasa "Spomenak", koji je izveo "naftašku himnu".

Muzej će biti otvoren za posetioce četvrtkom od 10 do 16 sati, a ostalim radnim danima posete će se organizovati uz prethodnu najavu.

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...